21 Temmuz 2013 Pazar

Ev Hanımları Havuzda Yarışıyor

Başkan Dündar başarılı ev hanımlarını ödüllendirdi.

Onlar Artık Birer Yüzücü

Osmangazi Belediyespor Kulübü tarafından ev hanımlarına yönelik düzenlenen yüzme kursu na katılarak başarılı olanlara sertifikaları, Başkan Mustafa Dündar'ın da katıldığı törenle verildi. Karaman yüzme havuzu 'nda düzenlenen törende, yüzme sertifikasının yanı sıra, düzenlenen yarışmada dereceye giren bayanlara madalya ve çeşitli hediyelerde verildi.

Geliştirdiği sosyal, kültürel, çevre ve sportif projeler ile Türkiye'ye örnek olan Osmangazi Belediyesi'nin, ev hanımlarına yönelik düzenlediği yüzme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Karaman Yüzme Havuzu'nda düzenlenen törenle verildi. Osmangazi Belediyespor Kulübü tarafından düzenlenen ve yaklaşık bir yıl süren yüzme kurslarına 598 ev hanımı katıldı. Yüzme hocalarının nezaretinde haftanın 5 günü, günlük 2'şer saatlik eğitimlere katılarak yüzme öğrenen 130 ev hanımı arasında, kurs sonunda bir de yarışma yapıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan ev hanımları arasında düzenlenen genç bayanlar 25 ve 50 metre serbest, master bayanlar 25 ve 50 metre serbest ile genç bayanlar 25 metre kurbağalama yüzme yarışmalarında dereceye giren ev hanımları, sertifikalarının yanı sıra birer madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Kursu başarıyla tamamlayıp, kurs sonunda düzenlenen yarışmaya katılarak kategorilerinde birinci olan ev hanımları, eş ve çocukları ile birlikte bir yıllık ücretsiz yüzme hakkı kazanırken, 2'inci olanlar 6 ay, 3'üncü olanlar ise 3 ay ücretsiz yüzme hakkı kazandı. Bunların dışında ilerlemiş yaşına rağmen kurslara katılarak büyük bir cesaret örneği sergileyen 59 yaşındaki Neriman Korkmaz'da, Başkan Dündar tarafından 'cesaret madalyası' ve bir yıllık ücretsiz havuz kullanımı ile ödüllendirildi.

Madalya töreni öncesinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de faaliyet gösteren tesislerden halkın tamamının faydalanması için değişik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Tesislerin en etkin şekilde kullanılması için bu tür farklı organizasyonlara imza attıklarını ifade eden Dündar, "Osmangazi'deki yüzme havuzlarımızdan da, her kesimden vatandaşlarımız faydalansın istiyoruz. Yalnızca ev hanımlarımıza yönelik düzenlediğimiz bu yüzme kurslarımızda, bu yöndeki çalışmalarımızdan sadece bir. 598 ev hanımının katıldığı kurslarda başarılı olan 130 bayan, bu gün burada sertifika alırken, bunun artarak devam etmesi en büyük dileğimiz. Ben, evinde oturmak yerine böyle bir etkinliğe katılma cesareti gösteren ev hanımlarımızı kutluyorum" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder