22 Mayıs 2012 Salı

İzzet Çapa Akaretler Sıraevleri Havuz Restorasyon Projesi

İzzet Çapa  arkadaşı olan daha önce kendisine benzer proje yaptığımız Demet Müftüoğlu aracılığıyla bize ulaştı.
İzzet Bey in havuz yapmak istediği yer Serdar Bilgili tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük restorasyon projesi  olan Akaretler Sıraevlerdeki evinin bahçesi.

Fakat yerin tarihi bir mekan olması (1.derece sit alanı) çivi dahi çakılamaz durumda oluşu ,yapılacak havuz projesini tamamen demonte olmasını gerektiriyordu.

Bu alanda yapmamız gereken hem tam anlamıyla profesyonel bir havuz elde etmek hem yaratılan çevre ve mimari ile uyumlu olmalıydı ve aynı zaman da istenildiği an da çevreye tek bir zarar vermeden havuzumu ve uygulanacak parçalar başka bir mekana kısa sürede nakledilip yeniden kullanılabilir hale getirilmeliydi.
Bu hesapların hepsi düşünülerek proje hazırlandı İzzet Bey den de gerekli onay alınarak ön hazırlıklar başladı.

Fabrikada yaptığımız 2-3 günlük ön hazırlıktan sonra 4-5 gün gibi kısa bir süre de havuz ,havuz çelik karkası ve Ahşap Kompozit Deckimizin montajını tamamlayarak müşterimize eksiksiz teslimatı yapıldı.
Havuzlarımızın tamamen demonte yapısı,herhangi bir ruhsat ve izne tabi olmaması projenin hayata geçirilmesindeki en önemli unsurlar olarak bu projede öne çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder