1 Şubat 2012 Çarşamba

Madalyaya kulaç atacaklar

Yüzme Genç Milli Takımı, Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Çanakkale'de kamp yapıyor.

Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalarını sürdüren mili takımda 11'i erkek 26 sporcu yer alıyor.

Milli takım antrenörü Ali Özüak, kampın önceki gün başladığını söyledi. Kentte 3 hafta önce de ön kamp yaptıklarını dile getiren Özüak, “Buradaki şartların gayet yerinde ve uygun olduğunu gördük. Hem havuz hem de konaklama şartları çok iyi. Bunlar bizi Çanakkale'de kamp yapmaya sevk etti” dedi.

Yüzmede Türkiye'yi önemli yerlere getirmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Özüak, “Bu branşta yakın olarak değerlendirdiğimiz periyot 6 aydır. Orta vade 2, uzun vade ise 4 yıllık oluyor. Buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Özüak, “Sporcularımızı temmuz ayında Polonya'da yapılacak yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlıyoruz. Bu sporcularımız ayrıca, buradaki kampın ardından Güney Afrika ve Fransa'da yapılacak kamplarda da yer alacak. Sporcularımızın bu yıl yaklaşık 3 ayı kamplarda geçecek. Avrupa Şampiyonası için hazırlıyoruz. Sporcularımızın dereceleri de iyiye gidiyor” diye konuştu.

Türkiye'de yüzme sporunun havuzların biraz daha verimli, antrenörlerin ise planlı çalışmaya başladığında uzun vadede daha iyi olacağına inandığını ifade eden Özüak, şöyle konuştu:
“Şu anda hafif bir silkinme dönemindeyiz. Yakın zamanda alt yapıdan gelen birçok değerli sporcu var. Ama onların sayısının artması önemli. Yüzme herkesin tatil yaptığı dönemde antrenman demek. Bu spor çok küçük yaşlarda başladığı için uzun vadede aileleri sıkabiliyor, sabırsızlıklara yol açabiliyor ya da beklentileri fazlalaştırıp çocukları küstürebiliyor, üzebiliyor. Bu tip çok farklı yönlere etkileşimi olduğu için bu sporu seven, yetenekli sporcuların bizler tarafından yönledirilip, turnuvalara hazırlanması gerekiyor. Bu sporcuları öncelikle de Avrupa şampiyonalarında başarı kazanıp, bunu dünya şampiyonalarına taşımak gerekiyor. Kampta yer alan sporcularımızdan Nezir Karap, Avrupa Şampiyonası'nda kürsüye çıkabilmek için hazırlanıyor. Şu anki derecesiyle ilk dörtte. Bu tip turnuvalarda final yüzebilecek Elif Nur Nas var. Sude Özgen iyi bir hazırlık döneminde, o da final yapılabilecek bir sporcu. Kaan Türker Ayar da bu yıl finali yakalayabilecek iyi bir sprinter sporcumuz. Ümit ediyorum ki madalyalar gelecek.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder