1 Mart 2013 Cuma

Yüzme Havuzu Ayrıcalıklı Hanımlar Lokali : Şafaktepe

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Hanım Lokalinden Şafaktepe Hanımlar Lokali, yüzme havuzu Ayrıcalığı ile Ön Plana Çıkıyor.

Bugüne Kadar Yaklaşık 16 Bin Üyeye Hizmet Veren Lokal, Haftanın 7 Günü Açık

Sıcak ve samimi bir ortamda, kaliteli ve seçkin olanaklarla Mamaklı kadınların hayatlarına renk katan Şafaktepe Hanımlar Lokali, üyelerine sağlıklı bir yaşam için olanak sağlarken, bir tebessüm için bütün imkanları seferber ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 26 Aralık 2003 tarihinde Mamak ilçesinde hizmete açılan Lokal, Şafaktepe Parkı içindeki müstakil bir binada üyelerini ağırlıyor. Bu güne kadar yaklaşık 16 bin üyeye hizmet veren Şafaktepe Hanımlar Lokali’ni, “sağlıklı yaşam alanları ve terapi merkezi olarak nitelendirilen” 18 lokal arasında ön plana çıkaran en önemli özelliği ise yüzme havuzu.

Mamaklı kadınların buluşma adresi Şafaktepe Hanımlar Lokali, Mamak ve civarındaki ev hanımı, emekli ya da çalışan, 18 yaş üstü kadınların sosyal, sportif ve kişisel gelişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla haftanın 7 günü açık. Normalde 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren lokal, Salı ve Perşembe günleri çalışan kadınlar için “Akşam Seansı” düzenliyor.

Lokal, üyelerini boş zamanlarını kaliteli etkinlikler ile değerlendirebilmeleri, stres atmaları, bilinçli spor yapmaları, arkadaş ilişkilerini geliştirebilmeleri, geniş kapsamlı eğitsel seminerler sonucunda kendi sorunlarına çözümler üretmeleri için, sosyal ve eğitsel bir ortam sunuyor. Ana hedefini “üye memnuniyeti” olarak belirleyen lokal idarecileri, güler yüzlü hizmet ile de takdir topluyor.

Lokalde, “Step - aerobic, pilates, fitness, zayıflama egzersizleri ve bölgesel çalışmalar” ile sportif taleplere yanıt verilirken, “İngilizce, bilgisayar, diksiyon, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, hobi kursları, halk oyunları, kişisel gelişim seminerleri ve satranç dersleri” ile de üyelerini öğrencilik yıllarına götürüyor.

Gelen talepler ve çağın gerekliliği göz önünde bulundurularak çeşitli konularda düzenlenen eğitici ve öğretici seminerler ise uzman kişiler tarafından veriliyor. Seminerler arasında “Anne çocuk eğitimi, kadın sağlığı, ilk yardım, hipertansiyon, ev ekonomisi, yangın eğitimi” gibi konu başlıkları yoğun ilgi görüyor.

Ebeveynleri faaliyetlere katılırken çocukların da eğlenebilecekleri ve faaliyet yapabilme imkanını yakalayacakları Çocuk Oyun Alanı ise annelerin içleri rahat bir şekilde lokale devamını sağlıyor.

Lokalde bulunan yarı olimpik havuz ve sauna; Şafaktepe Hanımlar Lokalinin diğer bir güzelliği ve ayrıcalığı olarak dikkat çekiyor. Yüzme bilenlerin gelip streslerini atıp zinde kaldıkları, bilmeyenlerin de yüzme öğrendikleri havuz bölümünden üyeler günde bir saat faydalanabiliyor. Yüzme kursları ise 5’er haftalık dönemler halinde 2 gün 1’er saat veriliyor. 20 Ocak’ta başlayacak kurs dönemi için ise kayıtlar başladı. Yoğun ilgi nedeniyle 15 kişilik kontenjanı bulunan kursa katılacak isimler kura ile belirleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder