23 Ocak 2012 Pazartesi

Klorsuz Havuz

Tuzlu su klorlayıcısı, aileniz için doğru bir seçim olabilir, fakat “taze su “klorlayıcılarından nasıl farklıdırlar ? O gerçekte, Havuz kimyasının ve tuzlu su klorlamasını popüler bir seçim yapan sistem düzenleme etkinliklerinin bir kombinasyondur.

Neden tuzlu su?

Tuzlu su havuzları,en popüler Havuz türlerinden biridir.Onların suyu,birkaç faydayla gelir.Tuz sodyum kloriddir.Bakteri,yosun çıkarmak için ve havuzu temiz tutmak için,birçok doğal klor ve su saflaştırmada kullanılabilen klor içerir.

Tuzlu su kristalleri,klorlaştırmanın diğer biçimleri için yeşil alternatif olmuştur. Bir çok satıcı, “organik” tuz kristalleri, güneşte buharlaşmış deniz tuzu ve gerçekte saf klora benzemeyenin reklamını yaparlar, hiçbir ağartma etkisi yoktur,yüzme takımlarına zarar verir yada tuzlu diğer kimyasallara zarar verir.

Nasıl çalışır?

Klorlayıcılar,gerçekte sevimli etkili donanımlardır.tuzlu su klorlayıcıları kloru ayırmak için elektroliz kullanır. Tuzu sodyum hipoklora dönüştüren,gerçekte klorlama işini yapan(ayrı havuz kimyasalı olarak satılsa da), elektrolitik bir pil çalışmaz.Bu materyal daha sonra tekrar tuz olarak şekillenir(bu yüzden hiç tuz kaybı olmaz).

Bu, otomatik, uyumlu bir işlemdir. Klorlama işlemini rahatlıkla kontrol edebilirsiniz ve ihtiyacınıza göre klorlama ilave edebilirsiniz.Tuzlu su klorlayıcıları,anahtarın hafif vuruşunda, güvenilir bir klorlama sistemi sağlar.

Klorlamanın diğer şekilleriyle nasıl karşılaştırılır?

Eski sistem klorlamalara kıyasla, tuzlu su klorlamasının büyük bir avantajı vardır.Tuzlu su,bir klorlama alternatifi olarak doğal bir seçimdir. Klorlama işlemi otomatiktir ve kimyasallara dokunma gereği yoktur. Tuzlu su elektroliz pilleri,devreler üzerindeki ölçeğin depolarını ara sıra temizlenmesini gerektirir, fakat bu basit bir meseledir, ve bütün bu gereklilikler ölçeğin artışına çok izin vermez.

Klorlayıcı kullanımının göreceli etkililiği, popülerliklerinin ana sebeplerinden biridir.Taze su havuzları için Havuz klorlama,klora dokunmayı,dizenli bakımı gerektirir. Bu sistemlerin uygunluğu,elle klorlamayı istemeyen müşterilere çekici görünme nedenlerinden biridir.

Bu klorlama şekli,göz kızarması dahil geleneksel taze su havuzlarının ”klor etkisi ” ni de azaltır. Tuzlu su havuzları, göreceli olarak düşük tuzluluktadır, yaklaşık deniz suyunun %12 si kadar, ve düşük tuzluluk seviyeleri daha ferahlatıcıdır.

Bu sistemin,zorun en iyisini yaptığını ve klorlama işinin gerekli olduğunu söylemek güzeldir.Klorlayıcılar, havuzları idare etmede iyi çalışan tek sistem olmak için gelişmiştir. Ekonomiktirler ve çalıştırması kolaydır.

Havuz sahipleri için,onların diğer büyük yararı,onları anlamanın kolay olmasıdır.Ekipmanların kurulumu anlaşılırdır ve güç kaynağına bir bağlantı, bir pil ve klorlayıcı kontrolündeki bir boru hattından oluşur.

Tuzlu su klorlayıcılarını inceleyin, etiket fiyatlarını kıyaslayın ve havuzunuz için iyi bir seçim yaptığınızı anlayın.

Tuzlu Su Klorlayıcısı

Havuz sahipleri, kendi Havuz suyu sisteminin filtrelemesine gelince,onlar için farklı seçenekler olduğunu fark ettiler. Birçok Havuz sahibi,tuzlu su klorlayıcılarını tercih ediyor çünkü bu tür klorlayıcıları kullanmanın birçok avantajı var. Bu tür sistemin popülerliği,geçen birkaç yılda ve bu sistem türü kullanılmadan önceki insanlardan daha fazla insanla önemli derecede arttı.

Bakımı oldukça kolaydır ve işletmek için maliyeti diğer geleneksel metotlardan daha ucuzdur.Kesinlikle düşünmeye değer bir fikir.

Tuzlu su klorlayıcısının en büyük kullanım avantajlarından biri,küçük çocuklar için daha doğal ve güvenli olmasıdır. Ciltte acı hissettirmez ve yüzücüler için daha hassastır. Bu sistemin işletimi ucuzdur ve fazla bakım gerektirmez.Birçok Havuz sahibi, bu klorlama sistemi değişikliğiyle, havuzlarında daha çok eğlendiklerini fark ettiler. Geleneksel havuz filtreleme sisteminde bulunan zararlı ilavelere reaksiyon gösteren bir çok insan vardır.Bu kişiler,daha doğal tuzlu su sistemlerindeki bu tür le deneyim yaşamamaktadırlar. Bu, daha fazla insana,havuzda eğlenme ve kimyasallara hassaslık konusundan endişelenmemeyi sağlar.

Havuz kimyasalları almak için biriktirilecek bir miktar para zamanında bu tür sistemi satın alacak ve bir tuzlu su klorlayıcısıyla değiştirmek için ekonomiktir.Bakımı kolaydır ve Havuz suyunun kalitesi büyük oranda arttırılır. Bu kristal netliktir ve su daha yumuşaktır. Havuza eklenen tuz,sofra tuzu gibi görünür ve çok çabuk çözünür.Bu sistem, pompa ısıtıcı ve filtre içeren standart Havuz ekipmanlarıyla uyumludur. Bu tür sistemi değiştirmek kolaydır ve su mavi kalacaktır.

Bu tür sistemi kullanmak için bir çok avantajıyla,gerçek soru şudur,niçin birileri tuzlu su klorlayıcısıyla değiştirmiyor?Bu türde fazla negatiflik yoktur ,sadece bir tane var oda, su kimyasalıyla uyumu anlamanın biraz zaman almasıdır,fakat bu geçicidir ve öğrenme döneminin bir parçasıdır.Bu tür bir sistemi kullanmanın faydaları sayısızdır ve bu faydalar, onları kullanan kişi sayısının artışının muhtemelen sorumlusudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder