4 Aralık 2012 Salı

Samsun'da Engellilere Özel Plaj

Büyükşehir Belediyesi, sadece engellilerin yararlanacağı eğitim-dinlenme kampı ve plaj yapıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sadece engellilerin yararlanacağı eğitim-dinlenme kampı ve plaj yapıyor.

Doğu Park'ta 2 bin 400 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Eğitim-Dinlenme Kampı ve Plajı, 2013 yılında hizmete açılacak. Tesiste, engellilerin asansör sistemi yardımıyla tekerlekli sandalye ile içine girebileceği plaj, havuz ve rehabilitasyon merkezi ile 20 kişilik konaklama binası, kafeterya, dinlenme alanı bulunuyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, AA muhabirine, yaptıkları konseptte Türkiye'nin başka şehrinde bir kompleks olmadığını söyledi.

Denizin içine sadece engellilere yönelik eğitim-dinlenme kampı ve plaj olarak böyle kompleks bir yapının ilk kez inşa edildiğini belirten Çamaş, "Engellilerin bir refakatçisiyle gelip konaklayacakları, hem denize hem havuza girecekleri, hem rehabilitasyon ünitesinden faydalanabilecekleri, hem de dinlenebilecekleri bir kompleks olarak burayı inşa ediyoruz. Burayı tüm Türkiye'deki hatta dünyadaki engellilerin hizmetine açmayı planlıyoruz" dedi.

-"Türkiye örnek bir tesise kavuşacak"-

Türkiye'de özel sektörde bazı otellerin engelli vatandaşların havuzlardan yararlanmasını sağlamak için kısıtlı da olsa çeşitli çalışmalar yaptığını dile getiren Çamaş, "Ancak sadece engellilere özel olarak eğitim, rehabilitasyon kampı ve plaj hizmeti bir resmi kurum tarafından ilk defa Samsun'da yapılıyor. Bu büyüklükte, geniş kapsamlı olan ve özellikle sadece engelli vatandaşlar için hazırlanmış başka bir tesis yok. İnşaatın tamamlanmasıyla Türkiye örnek bir tesise kavuşacak" ifadelerini kullandı.

Engellilerin su ile rehabilite edileceğini vurgulayan Çamaş, "Su, insanı en çok dinlendiren, rehabilite eden unsur. Birçok engelli vatandaşımız bırakın denize girmeyi, plaja gitmeyi, evinden dışarı bile çıkamıyor. Engelliler, asansör sistemiyle denize ve havuza girebilecekler" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder