26 Aralık 2012 Çarşamba

TSE ile TÜROFED İşbirliğine Gidiyor

TSE ile TÜROFED arasında, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere kalite yönetim sistem belgesi verilmesi gibi pek çok alanda işbirliğini içeren protokol imzalandı.

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) arasında, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere kalite yönetim sistem belgesi verilmesi, havuz ve içme suyu analizleri ile asansör periyodik muayenelerinin TSE tarafından yapılması gibi pek çok alanda işbirliğini içeren protokol imzalandı.

Protokol töreni, Cornelia de Luxe Otel'de yapıldı. Protokole Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık imza attı.

Osman Ayık, imza töreninden sonra yaptığı konuşmada, turizmin Türkiye'nin önde gelen sektörlerinden olduğunu hatırlattı. Turizm sektörünün en önemli ayaklarından birinin konaklama olduğuna işaret eden Osman Ayık, TÜROFED'in 2 bine yakın üyesi olan bir çatı örgüt olduğunu bildirdi.

TÜROFED'in sağladığı hizmet standardı ile bugünkü yerine ulaştığına değinen Ayık, şöyle konuştu:

"Dünyada en çok misafir ağırlayan 6'ncı ülkeyiz. Bunda konaklama sektörünün çok önemli yeri vardır. Müşteri memnuniyetimiz yüksek, ülkemizde tekrarlayan müşteri oranı yüzde 60'lar civarında. TSE ile yapılan işbirliği aslında bize başka bir kulvar açacaktır. Sürdürülebilirlik bizim için çok önemlidir. Turizm sektörünün ürün olarak kullandığı en önemli şey doğamız, çevremiz ve kültürel değerlerimizdir. Ama bunun yanında sürdürülebilir gelişme de bizim için önemlidir. Burada da kalite ön plana çıkar. Siz kalitenizi koruduğunuz, hizmet standardınızı belli bir seviyenin üzerinde tuttuğunuz sürece sürdürülebilir bir gelişmeyi sağlayabilirsiniz. Ülkemizin 2023 hedefi var. Turizm sektörü ülkemizin refahının gelişmesinde ve kalkınmasında at başı gidecek en önemli sektördür. Dolayısıyla bu dönem içinde biz işletmelerimizdeki hizmet standardı ve kaliteyi geliştirmek zorundayız."

Osman Ayık, TSE ile hem işletmelerin fiziki standartlarının belli bir seviyede tutulmasını sağlayacaklarını hem de endüstri haline dönüşen turizm sektörünü geleceğe taşıyarak ülkenin refahını devam ettirmeye çalışacaklarını bildirdi.

İmzalanan protokol, turizm sektöründe faaliyet gösteren tesislere TSE tarafından kalite yönetim sistem belgesi verilmesi, havuz ve içme suyu analizleri ile asansör periyodik muayenelerinin TSE tarafından yapılması gibi pek çok alanı içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder