26 Aralık 2012 Çarşamba

AFET MÜDÜRLÜĞÜNDE SU ALTI EĞİTİMİ

Karabük İl Acil ve Afet Müdürlüğü bünyesinde kurulan su altı arama kurtarma ekibi, periyodik eğitimlerini 1.50 metre derinliğindeki yüzme havuzunda yapıyor.

Karabük Çebioğlu Gold Recidanse’de bulunan 1.50 metre derinliğindeki yüzme havuzu Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü su altı arama kurtarma ekibinin eğitimine ev sahipliği yapıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, Karabük’te başka havuz olmadığı için işadamı Adnan Çebi tarafından recidanse yaptırılan yüzme havuzunda dalgıç kıyafetleriyle eğitim yaptıklarını söyledi.

Erbay, Karabük’te daha önce su altı arama kurtarma ekibinin olmadığını ve 2009 yılında kurulan müdürlükleri bünyesinde bu birimi kurduklarını belirterek, “Karabük’te akarsuların ve göletlerin fazla olması nedeniyle çok sık boğulma olayları yaşanıyor. Daha önce bu olaylar için Zonguldak polis dalgıçlar ya da Sakarya’dan dalgıç getiriyorduk. Biz de AFET Acil Durum Müdürlüğü olarak su altı arama kurtarma ekibi kurduk ve elemanlarımız yetişmeye başladı. Bununla ilgili eğitim faaliyetlerimiz sürüyor. Buradaki eğitim su altı arama ve kurtarma ekibi kışın eksi 10 ila 20 derece şartlarında da çalıştığı için özel teçhizatlı kuru elbiselerin eğitimini yapıyoruz”

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, eğitim çalışmaları için havuzu tahsis ettiği için işadamı Adnan Çebi’ye teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder