4 Aralık 2012 Salı

Tatilde bu 15 şeye dikkat edin

Tatil için gün sayanlar bu uyarıları dikkate almadan tatile çıkmayın. Tatil planları suya düşen, hayal kırıklığı yaşayan, dolandırılan ve tatil mağduru olan vatandaşların Şikayetvar.com’a gönderdiği şikayetler tatil planlarınızda size ışık tutacak. Şikayetvar.com’un çıkardığı uyarı listesi şöyle:

1-Sahte İlanlara Dikkat!: “İnternetten fırsat satıyoruz diye paramızı alan bir grup, firma olmaktan çok öte, 7 aydır sahte ilanlarla sattığı tatilin parasını ısrarla iade etmiyor. Sahte ilanlarla birçok ilanı dolandırıyorlar. Araştırmadan tatile çıkmayın.”

2- Vize İşlerinizi Takip Edin: “Kardeşim İtalya seyahati tur paketi satın aldı. Vize işlemlerini tur şirketi bir bedel karşılığında üstlendi. Vize işlemlerini sonuçlandıramadı ve kardeşim gideceği İtalya turuna katılamadı. Konsolostaki memur vizenin alınamadığını ve tura katılamayacağını bildirdi.

3- İnternetten Yapılan Rezervasyonları Takip Edin!: “İnternet aracılığı ile oteldeki tatil fırsatından faydalanmak amacıyla tatili satın aldım. Rezervasyonum onaylandıktan sonra e-mail de geldi. Daha sonra firmadan gelen telefon sinirlendirmeyecek gibi değildi. Otel çok dolu olmadığı için o tarihlerde kapanma kararı almış. Dolayısıyla ya ücret iadesi yapacaklarını ya da aynı fiyatlarda başka bir yer bulacaklarını ilettiler.”

4-Otellerin Fotoğrafı Gerçeği Yansıtmıyor: “İnternetteki fotoğraflar ve tesis özelliklerinin hepsi yanlış. Otelde muhatap olunacak hiçbir eleman bile bulamadık. Yemekler çok kalitesiz. Kötü bir tatil seçeneği. İnternetteki otelin fotoğrafı ile gittiğimiz otelin alakası yoktu”

5- Hijyen Kurallarına Uymuyorlar: “Tatil için gittik ama ne tatildi. Her şey berbat. Yemekler kötü, lezzetsiz, masalar kirli, o lezzetsiz yemekleri sundukları varken, üstüne lağım kokusu geliyordu ön bahçe taraflarından. havuz gerçekten çok pis. İlk günden sonra anlıyorsunuz. Lobiye yakın odalar temizleniyor fakat üstlerdeki odalar temizlenmiyor.”

6- Havuzlar Mikrop Saçıyor: “Geçen hafta havuzun içinden bazı bir şeyler çıktı gözümün önünde. Tepki görünce kapatılıp temizlik yapıldı. 2 gün sonra akşam saatlerinde çocuğun biri havuz kenarına lavabo ihtiyacını gördü. Hem küçük hem büyüğünü. Hamamda çıplak yıkanıyorlar.  Yerler saç dolu. Ayrıca dolapların olduğu yere çocuğun biri yine lavabo ihtiyacını giderdi. Ben tatil yapmaya gittim oraya midem bulandı giremedim havuza bile.”

7- Fiyatta Önceden Anlaşın: “Tatile gitmeden tatilin parasını ödedik.  Her şey dahil denildi fakat bazı organizasyonlar ve yeme –içme masraflarını cebimizden ödemek zorunda kaldık.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder