4 Aralık 2012 Salı

Estetik cennetine buyrun...


İstanbul’a yaz geldiğini Boğaz’a düşen karpuz kabuğundan anlarız ya Arjantin’de ise bir anda ortaya çıkan yeni silikonlanmış dekoltelerden anlıyoruz!

Güney yarım küreye yaz gelmesiyle beraber güzellikleri dünyaya destan Arjantinli kadınlar da bütün sene boyunca hazırladıkları vücutlarını parklarda, havuz başlarında hatta spor salonlarında sergilemeye başladılar. Hazırlık derken ciddi hazırlıklardan bahsediyorum: anoreksiya ve bulimiyanın rekor seviyede rastlandığı ülkede spor salonları dışında zayıf ve güzel olmaya çalışan kadınların kış aylarında en çok rağbet ettikleri yer plastik cerrahi klinikleri tabii ki. Diğer ülkelerden farklı olarak burada estetik prosedürler sadece orta ve üst sınıf tarafından değil, tüm kesimlere yayılmış durumda. (O kadar yaygın ki birkaç ay önce bir arkadaşımın evini temizleyen kız taksitle göğüslerini büyüttü.)

Statü sembolü silikonlar

Uluslarası Estetik Cerrahi Birliği’nin yıllık raporuna göre dünyada yapılan estetik cerrahi uygulamalarında Brezilya 3’üncü, Arjantin 11’inci, Türkiye ise 9’uncu sırada yer alıyor. Ama bu sayıyı nüfusla kıyaslarsak Arjantin yılda 300 bin estetik ameliyatla iki ülkenin de önünde. En çok uygulanan prosedür “liposuction” yani yağ aldırma, ardından göğüs büyütme ki Arjantin bu konuda ilk sırada yarışıyor. Neden bilinmez Arjantinli kadınların çoğu, zayıf ya da şişman fark etmeden, doğal göğüslerden mahrum kalmışlar, bu yüzden çoğu genç kadın daha ergenlik yıllarında göğüslerini yaptırıyor. Silikonlu göğüs sahibi olmak sadece estetik değil aynı zamandan bir de statü sembolü.

Arjantinli estetik cerrahları dünyanın en iyileri arasında çünkü çok tecrübeliler. Estetik ameliyat Arjantinliler için kuaföre gitmek kadar yaygın ve desteklenen bir konsept. İstatistiklere göre her 30 Arjantinliden birisi en az bir kere bıçak altına yatmış, sokaklarda gördüğünüz kadınlarn çoğunun göğüsleri yapılı. Yağ aldırma, saç ektirme imajlarına önem veren erkekler arasında da kadınlar kadar popüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder