30 Ocak 2013 Çarşamba

Bursa"da 83 havuzdan 20"si temiz çıktı

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, şehirdeki 83 havuzu denetimden geçirdi. Temiz bulunan 20 havuz, törenle ödüllendirildi.

Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Resul Özbek, amaçlarının halkın sağlığını korumak olduğunu dile getirdi. Özbek, şu bilgileri verdi: “yüzme havuzu işletmelerinde, havuz suyunu fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden kullanıma hazırlayanların, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını sağlamak amacıyla 2011 yılında Türkiye’de ilk defa Bursa Çevre Sağlığı Şubesi’nin koordinasyonunda, ilgili meslek odalarıyla düzenlenen eğitimlerle 301 kursiyere havuz operatörü sertifikası verilmiştir. 2012 yılında envanterimize kayıtlı 83 ticari havuz işletmesinden 870 su numunesi alınmış olup, 400 civarında denetim yapılmıştır. Analiz ve denetim sonuçlarının büyük bir kısmının uygun çıkması, halkımızın sağlığı açısından sevindirici bir durumdur. Bu kapsamda ilimizde bulunan ticari havuzlardan 2012 yılında bu sertifikayı almayı hak eden 20 havuz tespit edilmiştir. Dileğimiz bu sayının 2013 yılında artarak devam etmesidir.”

Spor, eğlence ve dinlenme amaçlı kullanılan yüzme havuzlarının denetim ve kontrolünün titiz bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Özbek, şöyle devam etti: “Çünkü bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu zamanında ve doğru bir şekilde yapılmayan yüzme havuzları, insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kirli havuz suyunun sebep olduğu hastalıkların başında, kolera, tifo, hepatit, bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve cilt enfeksiyonları gibi pek çok bulaşıcı hastalık gelmektedir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder