30 Ocak 2013 Çarşamba

İzmir Büyükşehir Belediyesi Düğmeye Bastı

Metropol alanda 34 itfaiye grubu ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen-Seyrek'te de yeni oluşum için düğmeye bastı.

Metropol alanda 34 itfaiye grubu ile hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen-Seyrek'te de yeni oluşum için düğmeye bastı. İzmir İtfaiyesi'ne güç katacak Seyrek İtfaiyesi'nin Haziran ayında hizmete alınması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangınlarda meydana gelen mal ve can kayıplarını en aza indirmek için altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Metropol alanda halen 34 itfaiye grubu ile hizmet veren İzmir İtfaiyesi, Seyrek'te yeni bir itfaiye grubu kurmak için düğmeye bastı. Yer teslimi Ocak ayında yapılan Seyrek İtfaiyesi'nin 2013 yılının Haziran ayında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

'Seyrek İtfaiye İlçe Merkez Tesisi', Menemen'in Seyrek Mahallesi'nde 157 Ada, 250-1D paftada 2 bin 812 metrekare alan üzerinde kurulacak. Tek katlı binada, 245 metrekarelik idari bina ve 300 metrekarelik garaj binasının yanısıra 19 metre yüksekliğinde hortum kulesi yapılacak.

İdari bina; amir odası, kayıt odası, kontrol odası, mutfak ve yemekhane, tuvalet, duş, soyunma odası, 10 kişilik yatakhane ile ısıtma merkezinden oluşacak. Garaj binasında ise 4 araçlık park alanı ile itfaiye araçlarının su depolarını doldurmak amaçlı 30 metrekarelik havuz yer alacak. Garaj binasının içinde ayrıca motopomp ve depo odaları bulunacak. Araziye uygun olarak otopark yapılacak ve 2 bin 225 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Kent merkezine uzak bölgeleri yeni itfaiye grupları ile zenginleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, istenmeyen durumlara müdahale edebilmek için hareket kabiliyetini arttırıyor. İzmir İtfaiyesi, Yenişehir'deki merkez grubun yanısıra, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Gümüldür, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere, Özdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Toros, Urla ve Yeni Çamlık ve Yeni Foça'da itfaiye grupları ile Toros'ta da eğitim merkezi ile hizmet veriyor. Aliağa'da yapılacak yeni itfaiye binasının ise ihale çalışmaları halen devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder