28 Mart 2014 Cuma

Hamam havuzunda yüzme kursu

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde tesis olmadığı için bir hamamın havuzunda düzenlenen yüzme kurslarında il birincileri yetiştiriliyor.

Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan İnovasyon, Liderlik ve Kariyer Merkezinde görevli yetkililer, yoğun talep üzerine, ilçede tesis olmadığı için 4 yıldır bir hamamın havuzunu yüzme kursu düzenliyor. Birçok il birincisi yetiştirilen kursu 4 yılda yaklaşık 250 öğrenci başarıyla tamamladı.

Yüzme eğitmeni Gürkan Gündüz, ilçede kursun verilebileceği başka tesis olmaması nedeniyle 7 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde, 1,5 metre derinliğinde havuzu bulunan hamamda kurs verdiklerini söyledi.

Yoğun talep üzerine hamamda karar kıldıklarını, hafta sonları hamamı kiraladıklarını ifade eden Gündüz, "İlçemizde olimpik bir havuz olmadığı için 'hamamın havuzunda böyle bir faaliyet gerçekleştirebilir miyiz' diye düşündük. Düşüncemiz çok doğru çıktı. Yaklaşık 4 yıldır velilerimizin isteği doğrultusunda yüzme kursu açıyoruz. Bugüne kadar kurslarımızı yaklaşık 250 öğrencimiz tamamladı" dedi.

HAMAM HAVUZUNDAN BİRÇOK İL BİRİNCİSİ ÇIKARDILAR

Kursta yetişen sporcuların il çapında düzenlenen müsabakalarda derece aldığını vurgulayan Gündüz, şöyle devam etti:
"Önce hamamda yaptığımız kurslar için büyük tepki aldık ancak başlayınca gördük ki hamamda yapılan kurs, açık havuzda yapılandan çok daha başarılı, çünkü öğrenciler hiçbir şekilde üşümüyor. İlk 2 yıl çalıştıktan sonra bunun semeresini aldık, il birincileri çıkardık. Amasya'da yapılan müsabakalarda küçük kızlar ve erkeklerde il birincisi, yıldız erkek ve kızlarda il birincileri çıkardık. Bu çalışmayı devam ettirmeyi düşünüyoruz."

Gündüz, 3-12 yaş grubu 40 öğrencinin hafta sonları iki gün kursa katıldığını, velilerin ise günlük öğrenci başı 7,5 lira ücret ödediğini kaydetti. Gündüz, hamam havuzunun hijyenik şartlara uygun olduğunu, denetimlerinin sıklıkla yapıldığını belirtti.

Yüzme kursuna 6 yaşındaki ikiz kızları Sena Nur ve Azra Nur'u gönderen Aliye Erol, çocuklarının yüzme öğrenmesini çok istediğini belirterek, ilçede olimpik bir yüzme havuzu olmadığı için kursların hamamda yapıldığını anlattı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder