1 Nisan 2015 Çarşamba

Havuz operasyonu

Hükümet Caddesi'ndeki meydanda bulunan prefabrik havuzu Edirne Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı.
Hükümet Caddesi'ndeki meydanda bulunan süs havuzu Edirne Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, havuzun kötü koku ve enfeksiyon yaydığını belirtti. Havuzdaki ışıklandırmalardan dolayı birçok elektrik kablosunun olduğunu ve yaz aylarında çocukların serinlemek için tehlikeye aldırmadan havuza girdiğini belirten Gürkan, yapılacak yeni düzenlemeyle ilgili 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne işaret ederek, “Hep beraber göreceğiz, güzel bir şey olacak” dedi.

Çevre esnaf ve halk tarafından uzun süredir koku yaptığı ve enfeksiyon riski oluşturduğu nedeniyle şikayet konusu olduğu öne sürülen havuzla ilgili Belediye önceki gün adım attı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, söz konusu havuzla ilgili çevre ve halk sağlığı açısından sürekli şikayet aldıklarını belirterek şunları söyledi;

“Koku ve enfeksiyon ürettiği ve bir türlü temiz tutulamadığı ile ilgili şikayetler alıyorduk.


Çok küçük bir meydan olduğu için, o küçük meydanı kaplayan havuzun varlığı, oradaki esnafı da vatandaşı da rahatsız ediyordu. Orada vatandaşın daha rahatça gelip gidebilmesi için halkın sağ-lığını tehdit eden o kötü kokunun, enfeksiyonun ve bakterinin önlenmesi için havuzu kaldırdık.”

Havuzun özellikle yaz aylarında serinlemek için suya giren çocukları da tehdit ettiğinin altını çizen Gürkan; “Havuzun içinde gerek ışıklandırma gerekse çok kablo olmasına rağmen yaz aylarında çocuklar sürekli havuza giriyor. Bunları önleyemedik. Allah korusun orada bir çocuk havuza girip elektriğe kapılsa ve hayatını kaybetse, bırakın hukuki sorumluluğunu vicdani sorumluluğunu hiçbirimiz kaldıramayız” dedi.  

Başkan Gürkan havuzun yerine yapılacak düzenlemeyle igili de 8 Mart'a yetiştirmek istediklerini belirterek Dünya Kadınlar Günü için bir sürprizleri olduğunun da ipucunu verdi. Gürkan; “Bütün bunları göz önüne alarak uzman arkadaşlarla da görüşerek orayı tekrar düzenleyeceğiz. 8 Mart'a yetiştirerek bir açılış yapmak istiyoruz. Ne olarak düzenlediğimizi hep beraber göreceğiz. İnşallah güzel bir şey olacak” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder