11 Ocak 2012 Çarşamba

Çelik Havuz

Sünekliğiyle, esnekliğinin ahşaba oranla 21, betonarmeye (beton+demir donatı) oranla 10 kat fazla oluşuyla, kötü zeminli bölgelere uygunluğuyla, hafifliğiyle, özgül ağırlığının taşıdığı yüke oranının küçüklüğüyle uzama yeteneğiyle, yükleme altında şekil değiştirişi ve yükleme kalkınca eski mukavemetini sürdürüşüyle ve betona kıyasla çok daha homojen* ve izotrop** yapısıyla, mukavemetinin çok yüksek oluşuyla çeliğin sağlamlığı tartışılmazdır.

Son derece esnek oluşu nedeniyle, hafif çelik yapılar en güçlü depremde bile sadece salınır, yıkılmaz. Bu yapıların duvarları da taşıyıcıdır, betonarmedeki gibi yalnızca perde betonlara (istinat) yük bindirip riski artırmaz.

Prefabrik havuz inşaat Teknolojisinde bir devrimdir...

Sağlamlığı, dayanıklılığı ve direnci kıyaslanamaz. Betonlaşmış yapılarda oluşan çatlak ve kaçaklar bu sistemde oluşması mümkün değil.

Çelik yapı sistemi, havuz sektörüne; güven, hız ve işlerlik kazandırıyor...

Panel havuz gücünü, galvanizli çelik yapı teknolojisinden alıyor. Eşsiz bir üstünlüğe ve avantajlara sahip bu Teknoloji ile Panel havuz; bireysel havuz taliplerinin, mimar,mühendis müteahhitlerin, kamusal ve özel kurumların,otel ve tesislerin taleplerine gerek proje gerekse uygulama bazında risksiz ve etkin çözümler sunuyor.

Prefabrik havuz pratiktir...

Hafif çelik yapı sistemi son derece hızlı bir inşaat sistemidir. 2 gün gibi çok kısa bir sürede de anahtar teslimi havuzunuz tamamlanır. Belli bir “havuz mevsimi” yoktur. Temel dışında betonarme gerektirmez.kolay ve hızlı nakliye, asgari zaman ve elemanla hızlı ve pratik montaj imkânı sağladığı için de havuzkurulum süresini kısalttığı gibi, hızlılığı ve temizliğiyle şantiyede maksimum inşa kolaylığı sağlar.

Çelik güvenilirdir...

Hafif çelik yapı sistemi, güvenilirdir. Çünkü:
• Hammadde, malzeme ve üretim açısından üstün emniyetlidir. Hammadde temininde, üretiminde ve montajında insan hatasından kaynaklanan riskler taşımaz; hammaddesinin güvenilir kaynaklardan temin edildiği açıkça bellidir, fabrikada bilgisayar kontrolüyle belli standartlarda seri olarak ve insan hatasına imkân tanımadan üretilir.
• Sistem, temel alınan standart ve yönetmeliklerle, kullanım emniyeti sağlar.
• Şeffaf, denetlenebilir bir sistemdir. Çelik yapının projeye uygunluğu ile montajı her zaman, kolaylıkla kontrol edilebilir.

Hijyeniktir...

Anti U.V yüksek resiztanslı anti fouling 75-80/100 destek malzemeli liner sistemi sayesinde derz dolgu bulunmaz ,anti bakteriyel yapısı sayesinde organizmaları üzerinde barındırmaz.

Prefabrik havuz % 50 Hesaplıdır...;

Prefabrik havuz sistemi geleneksel yapı sistemlerine oranla daha hesaplıdır. Çünkü; İnşaat süresi hem kısadır, hem de iklim ve mevsime bağlı değildir.

Çelik hesaplıdır...

Hafif çelik yapı sistemi geleneksel yapı sistemlerine oranla daha hesaplıdır. Çünkü;
• havuz süresi hem kısadır, hem de iklim ve mevsime bağlı değildir. Geleneksel malzemelerle yapılan havuzlarda havuz süresi içinde paranın ve girdi malzemenin maliyetleri ile yatırım vadelerinin sürekli artışına karşılık, çelik yapı sisteminde böyle bir sorun yaşanmaz. Dolayısıyla toplam yatırım maliyeti düşüktür.
• Daha az ve kontrol edilebilir sevkıyatlar nedeniyle nakliye giderleri düşüktür.
• İş-zaman çizelgesinin reel olarak oluşturulabilmesi nedeniyle gereksiz işçilik ve şantiye maliyetlerinin önüne geçilir.
• Taşıyıcı yapısının ömrü çok uzundur. Kuşaklar boyu güven içinde bir yaşam sunar.
• Tüm imalatlar projede belirlenen miktarda ve mekanik montajla uygulanabilir olduğundan malzeme fire ve zayiatı olmaz.
• Taşıyıcı sistem yeniden kullanılabilir ve geri dönüşümlüdür.

Çelik ekolojiktir...

Çelik, geri dönüşümlü malzemeden üretildiği için doğal kaynakların tüketilmesini önler. Sökülüp taşınabilirliği de yapı ekolojisine katkı sağlar. Her tür çelik, söküldükten sonra %100 geri kazanılabilir ve yeniden kullanılabilir ki bu konuda çeliğin üstünlüğü tartışılmazdır. Ahşap iskele kalıp gerektirmeyişi ve nakliye avantajlarıyla da özgün bir değer taşır. Ayrıca çelik, bir yapı malzemesi olarak sağlığa zararlı, zehirli ve alerjik değildir.

Çelik dayanıklıdır...

Çelik; direnci, esnekliği, homojenliği, sünekliği ve hafifliği, kısacası sağlamlığıyla yalnızca depreme karşı dayanıklı olmakla kalmadığı gibi; nem, yıldırım, yangın, korozyon, fırtına, termit ve benzeri zararlı böcekler karşısında da dayanıklılığı diğer malzemelerle asla kıyaslanamaz.

7 ayrı ısıl katmanlardan geçirilen çelik elemanlar, en nemli bölgelerde bile on yıllarca paslanmayıp ilk günkü direncini korur. Diğer yapılarda yıldırımın riski çok büyükken, çelik yapılardaki topraklama, riski sıfıra indirir. Doğru tekniklerle işlenen çelik, dıştan ve içten kompozit malzemelerle kaplanarak yangının taşıyıcı sisteme etkisi yok edilir. Çelik yapıların korozyona yüz yıldan fazla dayandıkları belirlenmiştir.

Havuz sistemlerimiz 10 yıl garantildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder