31 Ocak 2012 Salı

Deck Uygulamaları

Deck Uygulamaları
 Ahşap ürünler, bütün koruma önlemlerine rağmen iklim şartlarından çok kısa sürede etkilenerek çürümeye, bükülmeye, solmaya, kıymıklanmaya ve bağlantı noktalarında zayıflamaya maruz kalırlar. Aynı zamanda, üretim süreçlerinde bütünüyle orman ürünleri kullanıldığı için verimsiz ve ölçüsüz doğal kaynak tüketimine neden olurlar.
İşte bizim de kullanıyor olduğumuz Therass Deck, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıran üstün bir ahşap kompozit decking malzemesidir.


Çevre duyarlılığının her geçen gün arttığı dünyamızda, ahşap kompozit, dış mekan zemin uygulamaları için doğayla en dost çözüm olarak öne çıkmaktadır. Therras, gelişmiş ve yenilikçi üretim Teknolojisi ile verimliliği, çevreye uyumu ve yüksek kaliteyi birleştiren mükemmel bir ahşap kompozit ürünüdür.
Therras Ürünleri, UCM’ nin İstanbul-Çatalca’ daki tam otomasyona sahip modern üretim tesislerinde imal edilmektedir. Üretimde kullanılan ahşap tozu tamamen organik olup; standardın sağlanabilmesi için aynı 
tesis içerisinde öğütülmektedir. Yıllık 10.000 metrik ton hammadde hazırlama kapasitesine sahip tesislerde yılda 5.000 ton son mamül üretilmektedir.        Ürün skalamız içerisinde uygulamasına başladığımız ilk segment dış mekan döşeme kaplama malzemesidir. Therras ürünleri, dış mekan zemin uygulamalarında, özellikle havuz kenarları, teraslar, güneşlenme platformları, iskeleler ve marinalar için ideal bir decking malzemesidir. Fındık kahverengi, zeytin yeşil, tropik kahverengi ve taş gri olmak üzere 4 farklı renk opsiyonu bulunan ürünümüz, %50 ağaç ve %50 polimerden oluşmaktadır.    

Deck'in Kulanılabileceği Yerler:Avantajları:
    
 Bahçe yollarında,Kompozit malzemedir, bu nedenle doğa şartlarından etkilenmez.
 Yürüyüş yollarında,Su, nem ve rutubetten etkilenmediği için çürüme sorunu olmaz.
 Kış bahçelerindeDarbelere karşı çok dayanıklıdır.
 Havuz kenarlarında,İstenilen ölçülerde üretilebilir.
 Marinalarda,Kıymıklanmaz, yosun tutmaz.
 iskelelerde,Kaymayı önleyici bir özelliğe sahiptir.
 Plajlarda,Çıplak ayakla basıldığında yanma yapmaz.
 Pergolalarda,Sağlıklıdır, antibakteriyeldir.
 Verandalarda,Hemen hemen hiç bakım gerektirmez.
 Kamelya ve taraçalarda...Dekoratiftir, hoş bir görünüme sahiptir.
   İstenildiği an boyanabilir, cilalanabilir.
   Çevre dostu ve geri dönüştürülebilir bir malzemedir.
     
Kompozit Nedir?
Reçine katkı malzemeleri ilave edilmiş termoset reçinelerin veya termoplastlar elyaflar ile (cam, karbon, aramid vs..) veya dolgu malzemeleri takviye edilmesi ve bu karışımın belirli işlemlere tabi tutulması neticesinde sertleşmesi ile elde edilen ürünler kompozit malzeme olarak adlandırılmaktadır. Saf haldeki reçinelerin (takviyelerle birlikte) katkı malzemesi ile sertleştirilmesi sonucu elde edilen kompozit ürünlerin, mekanik mukavemet değerleri diğer plastiklere göre kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Kompozitleri oluşturan temel malzemeler; polimerler, termosetler reçineler veya termoplast reçineler, takviye malzemeleri, katkı malzemeleri ve dolgu malzemeleridir. Cam elyaf takviyesi ile fiziksel mukavemetleri arttırılmış kompozit malzemeler ahşap, beton, metal,cam gibi bir üretim malzemesi olup, kullanım amacına uygun değişik özelliklerin kolayca kazanılabilmesi özelliği ile diğer üretim malzemelerine göre üstünlük gösterir. Cam elyaf takviyeli plastikler (CTP) olarak adlandırılan kompozitler havuz için ticari olarak en uygun kullanım alanına sahip takviyeli plastiklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder