2 Ağustos 2012 Perşembe

Hakkari'de Olimpik Havuz 7 Yıldır Onarılamıyor

Hakkari'de 2000 yılında yapılan ancak 2005 depremi ile hasar gören yüzme havuzu yıllardır onarılmayı beklerken, Hakkarili gençler kentin kilometrelerce uzağında bulunan derelerde yüzmek zorunda kalıyor.

Hakkari Valiliği tarafından 1999 yılında yapımına başlanıp 2000 yılında faaliyete giren bin 800 metrekarelik alana kurulan 'Olimpik Yüzme Havuzu' 7 yıldır onarılmayı bekliyor. 25 Ocak 2005 tarihinde Hakkari'de meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem nedeniyle ağır hasarlı duruma gelen ve su tutmayan havuzun kapılarına kilit vurulmuş. Duvarlarında ve zemininde oluşan çatlaklar nedeniyle havuz 7 yıldır kullanılmazken, hazırlanan raporlara rağmen 'ödenek' yokluğu gerekçesi ile havuz kendi haline bırakılmış.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Reşit Gürdal, havuzun onarılması için 2007 yılında keşif yapıldığını belirterek, "2005 yılında yaşanan depremin ardından hasarlı duruma gelen havuz, aşırı su kaybı ve çatlaklar nedeniyle kullanılmaz duruma geldi. 2007'de havuzun onarılması için keşif yapıldı. Fakat maliyet yüksek çıkınca o şekilde bırakıldı. 2009 yılında daha modern bir havuz için müracaatta bulunduk. Ancak mevcut yüzme havuzunun yerine Gençlik Merkezi'nin idari binası ile çok amaçlı bir spor salonu yapılması için proje hazırlandı. Projenin ihalesi yapıldı. Son olarak Spor Genel Müdürlüğü'ne sunuldu. Fakat şimdiye kadar herhangi bir çalışma başlatılmış değildir." şeklinde konuştu.

Hakkari'ye yeni bir havuz yaptırılması için girişimlerinin sürdüğünü kaydeden Gürdal, "Yaptığımız yazışmalar sonucu genel müdürlüğümüz tarafından Hakkari'ye bin 500 seyirci kapasiteli bir spor salonu ile kapalı bir yüzme havuzu 2011 yılı yatırım programına alınmıştı. Ancak yer bulamadığımız için bu proje 2012 yılı yatırım programına tekrar alındı. Bizim yer bulma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Öte yandan, sıcaklıkların 35-40 derecelerde seyrettiği Hakkari'de, yüzme havuzu olmadığı için sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek amacıyla şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Kato Dağı eteklerinden akan Şine Deresi'e gitmek zorunda kalıyor. Hakkari Valiliği bütçesi ile 2000 yılında yapılan ve o zamanın parası ile 100 milyar liraya mal olan yüzme havuzu bin 800 metrekarelik alana kurulu. Çevre duvarı 4 metre yükseklikteki havuzda dinlenme, duş, soyunma kabinleri ve güneşlenme kabinleri bulunuyor. Durum tepki gösteren bazı memurları ise aslında olmayan bir havuz var olarak gösterilerek, memurluk puan sistemlerinin etkilendiğini belirtti. Açıldığı zaman elde büyük bir sevinçle karşılanan 'Olimpik Yüzme Havuzu'nun sevincini Hakkarililer henüz yaşayamadı.

kaynak: haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder