29 Ağustos 2012 Çarşamba

48 Havuzda Yüzme Kursları Devam Ediyor

"Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuz da gerçekleşen yüzme kursları devam ediyor. Çocuklarımız yüzme öğrenirken, Adana'nın kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar da, bu havuzlarda serinliyor.

Geçtiğimiz 9 yılda 125 bin çocuğun yüzme öğrendiği Büyükşehir Belediyesi havuzlarındaki yüzme kurslarının devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, "10 bin çocuğumuzun yüzme öğrendiği 2 ayrı dönemi geride bıraktık. Üçündü dönem devam ediyor. Bu yıl hedefimiz 20 bin çocuğumuza daha yüzme öğretmektir" dedi.

Seyhan ve Yüreğir'de engelliler için tahsis edilen 2 özel yüzme havuzu nda bu yıl 2500 engelli çocuğun yüzme öğrendiğini vurgulayan Akdoğan, "Geçtiğimiz 1600 engelli gencimiz yüzme öğrenmişti. Bu yıl bu sayı 2500'e yükseldi. Büyükşehir Belediyesi olarak yaşamın her alanında engellilerin engellerini kaldırmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Adana'nın kavurucu sıcağında, yaylaya veya denize gidemeyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin 48 yüzme havuzunda serinlediğinin altını çizen Tuncer Akdoğan, "Havuzlarımız aşırı sıcakta kavrulan vatandaşlarımıza da ücretsiz hizmet veriyor" dedi. Büyükşehir Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, 3 yüzme havuzunun daha inşaatını devam ettiğini, bu yıl sonuna kadar 48 olan havuz sayısının 51'e yükseleceğini sözlerine ekledi.

kaynak: medya73

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder