15 Nisan 2012 Pazar

75 öğretmen için hatıra ormanı

Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmenin anısına Yenimahalle’de fidanlar toprakla buluştu.

BATIKENT Uğur Mumcu Mahallesi’nde Van depreminde hayatını kaybeden 75 öğretmen için fidanlar toprakla buluştu. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı ağaç dikme etkinliğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri katıldı.
Çocuklarla birlikte fidan diken Yaşar, bütün kamu alanlarını yeşillendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Hatıra ormanı
Yaşar, “Van depreminde şehit olan öğretmenlerimiz için hatıra ormanı oluşturduk. Yenimahalle ilçesinde şehitlerimizin dikili ağaçları oldu, isimlerini burada yaşatmaktan onur duyuyorum. Sonraki nesillere yeşil bir doğa bırakmak ve bu ülkeye hizmet uğruna hayatlarını kaybeden öğretmenlerimiz adına da güzel bir etkinlik oldu. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Batıkent’e yeni projeler
Bin adet sedir, leylandi, yapraklı ağaç ve çalı gurubundan fidan dikiminin gerçekleştiği etkinlikte vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet eden Yaşar, çocuklara ağaca ve yeşile sahip çıkmaları konusunda nasihatlerde bulundu. Derslerine çok çalışmaları ve öğretmenlerine saygı göstermeleri konusunda çocuklardan söz alan Yaşar, Batıkent’e Hacı Sabancı yüzme havuzu’ndan sonra ikinci bir havuz ve bir spor kompleksi yapacaklarını söyledi.
kaynak: hurriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder