15 Nisan 2012 Pazar

Şehir Keşif Oyununda Kemeraltı Keşfedildi

Konak Belediyesi, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) ve Dağ Kültürü Derneği 2. İzmir Dağ Filmleri Festivali kapsamında, şehrin tarihi dokusuna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Kemeraltın’nda "Şehir keşif oyunu" düzenledi.

Araphanı içinde yer alan çinili havuz başı, Kestanepazarı Camii avlusu, Ali Paşa Şadırvanı ve ETS Hayim Sinagogu’ndan oluşan dört hedef noktası belirlendi. Üçer kişiden oluşan beş takım, Kemeraltı’ndaki bu dört hedef noktasından yarışma materyallerini alarak yarışmanın başlangıç noktası olan Salepçioğlu Çarşısı’na döndüler.

En hızlı ve kısa zamanda keşifleri yapan takımlardan birincilere sırt çantası, ikincilere bel çantası, üçüncülere ise çelik termos hediye edildi. İki guruba da mansiyon ödülü olarak, Konak Belediyesi’nin Agora Semt Merkezi’nde kadınlar tarafından üretilen kalplerden verildi.

Kemeraltı'nda vatandaşların meraklı bakışları altında başlayan ve devam eden yarış, esnafı da heyecanlandırdı. Büyük çekişme sonucu yarışı tamamlayan ekipler, böylece Kemeraltını keşfetmiş oldu.

İDADİK Başkanı Ayşegül Akıncı Yüksel, yarışmayı gelecek yıl daha büyük katılımla tüm kentti kapsayacak şekilde yapacaklarını belirtildi.

Kaynak : haber3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder