15 Nisan 2012 Pazar

Yüzme havuzuna sekiz milyon lira

Açık artırma ile satışa çıkarılan Mavişehir'deki yüzme havuzu rekor fiyatla satıldı. Eskidji firması tarafından 3 milyon 750 bin lira başlangıç fiyatıyla ihaleye çıkarılan Mavişehir'deki yüzme havuzunu 8 milyon 100 bin liraya İstanbul'da faaliyet gösteren Bilfen Okulları satın aldı.
Satış işlemi onaylanırken, Bilfen Okulları'nın yüzme havuzu ve sosyal tesisleri ne amaçla kullanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İKİ KATI
Satış öncesinde 4 milyon liranın biraz üstünde satılması beklenen havuz 2 katı fiyatla alıcı buldu. Tasfiye edilen Emlak Bankası'nın iştirakleri arasında yer alan Emlak Konut'a ait İzmir Mavişehir'de yer alan sosyal tesis ve açık yüzme havuzunun içinde düğün salonu olarak da kullanılan bir kafesi bulunuyor. Tesiste ayrıca tenis kortları ve spor sahası da yer alıyor.
İhaleyi yapan Eskidji'nin İzmir Bölge Ortağı Ali Erten, daha önce de tesisleri satışa çıkardıklarını ancak en iyi fiyatı son satışta elde ettiklerini söyledi.

EN İYİ FİYAT
Toplam 14 bin 504 metrekare alana sahip olan içinde yüzme havuzu ve sosyal alanların yer aldığı tesisin ihalesini açık artırma yöntemiyle 3 Nisan tarihinde yaptıklarını ve ihalenin onayının gerçekleştiğini anlatan Erten, "Biz tesisleri 3 milyon 750 bin lira muhammen bedelle satışa çıkardık. Açık artırma yöntemiyle 50 bin lira aralıkları ile fiyatı yükselttik. toplam 12 firma açık artırmaya katıldı. 6 firma İzmirli idi. Çok çekişmeli geçti ve sonuçta 8 milyon 100 bin lira bedelle satış gerçekleşti. Yeni sahiplerinin bu alanı daha da geliştirerek o bölgeye daha fazla katkı sağlayacak bir tesise dönüştüreceklerine inanıyorum" dedi.

kaynak: yeniasir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder