15 Nisan 2012 Pazar

Yıkılan eski Hükümet Konağının yerine görkemli meydan

Geçen yıl 19 Mayıstaki 5,9’luk depremin vurduğu Kütahya Simav’ın DP’li Belediye Başkanı Kasım Karahan, güçlendirme yerine yıkımı tercih edilen orta hasarlı eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu alana Simav’a yakışır görkemli bir meydan planı hazırladıklarını ve yaklaşık 15 gündür süren yıkım işlemlerinin bir an önce bitmesini sabırsızlıkla beklediklerini bildirdi.

Yıkım çalışmalarının ardından elde edilecek toplam 3 bin 53 metrekarelik alana bünyesinde ışıklı fıskiyeli dev havuz, Atatürk Anıtı ve çeşitli süs bitkileri ile donatılmış modern bir park ile birlikte görkemli bir meydan oluşturmayı planladıklarını dile getiren Başkan Karahan, araç trafiğine kapalı yaya trafiğine açık tutacakları meydanın alt bölümünü kapalı otoparka dönüştürmeyi planladıklarını kaydetti.
Meydan ve parktan engelli vatandaşların kolayca yararlanabilmesi için engelli rampaları ve banklar oluşturacaklarına vurgu yapan Başkan Karahan, “Yıkılan eski Hükümet Konağının bulunduğu toplam 3 bin 53 metrekarelik alan ilçenin en gözde meydanı ve parkı olacak. İçerisindeki çiçekler yaz kış açacak. Resmi törenler burada yapılacak. Yeni oluşumu yerli vatandaşlarımızın yanı sıra ilçemize gelecek yabancılarla turistlerinde beğenebilmesi için özenerek yapacağız. Yeşil Simav’a yakışır meydan ve parkımızı en kısa sürede bitirmek için Kaymakamlığımız tarafından başlatılan yıkım çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

kaynak: akisgazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder