6 Kasım 2012 Salı

Türkiye'de 'Helal Otel' Sektörü Büyüyor

Kurban Bayramı, bayramlarını evde değil ama tatil bölgelerinde geçirmek isteyen Türkler’e turizm dalında yeni bir alt sektör oluşturdu: İslami, yani helal oteller sektörü. Bodrum’dan bildiren Amerika’nın Sesi muhabiri Dorian Jones, helal otellerin, Türkiye’de gittikçe zenginleşen muhafazakar kesimleri cezbettiğini bildiriyor.

İlk bakışta Bodrum yakınlarındaki Sultan Beach Hotel diğer plaj oteller gibi fazla dikkat çekmeyebilir. Otel yüzme havuzları, şezlonglarda güneşlenen ve soğuk içeceklerini yudumlayan müşterilerle dolu. Biraz dikkatle bakıldığındaysa, havuz başında bir kadın bulunmadığı ve bu otellerin müşterilerine alkollü içki vermediği fark ediliyor.

İslami değil, 'alternatif' turizm

Otelin sahibi Ali Bıçakçı, otelini tanımlarken “İslami” kelimesinin yerine “alternatif” sözünü kullanmayı tercih ediyor. Otelin yeni bir ihtiyaca hizmet edeceğini kaydeden Bıçakçı, muhafazakar insanların tatil yapma ihtiyacı oluştuğu için kendilerinin de alternatif bir konsept sunduğunu söylüyor. Şimdilik üç yıldızlı otelle başladıklarını belirten Bıçakçı, beş yıldızlı otel de yapmak istediklerini belirtiyor.

Ege kıyısındaki Bodrum Türklerin en popüler tatil mekanlarından. Bodrum meşhur geceleri, çılgın partileriyle ünlü. Türkçe’de “Bodrum’da aşk başkadır” sözü, İngilizce’ye farklı biçimde geçmiş. Bodrum kelimesi, İngilizce yatak odasıyla özdeşleştirilerek “Bedroom Bodrum” deniyor. Bu ifadeler, Bodrum’u ziyaret eden milyonlarca turistin ağzına sakız olmuş.

Ancak Sultan Beach Hotel’in sunduğu dini doku, kadınların yüzme havuzu nu ayırıyor. Otel bir mescide de sahip. Alkol kesinlikle yasak ve bu yasak burada müşteri çekmenin anahtarı.

Otel müşterilerinden biri, Bodrum’da çevrelerinde içki içen insanlar görseler de rahatsızlık duymadıklarını belirtiyor. Ancak bu müşteri herkesin kendi seçimi olsa da, böyle bir ortamı ailesi için uygun bulmuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder