10 Şubat 2013 Pazar

Türk misafirler yabancılardan daha talepkar

ETStur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, düzenlediği bir basın toplantısı ile Otelpuan'ın 5'inci yılında ortaya çıkan verileri paylaştı.

Otelpuan'ın tesislerin sadece kendi perspektifleri ile yatırım yapmamaları için ülke genelinde oluşan trendlerin ek denetim kriterleri oluşturmak sureti ile takip edebilmelerini sağladığını belirten Mehmet Ersoy,şu açıklamayı yaptı:

"En küçük örnek ile klimanın yeri hakkında özel bir kriter oluşturularak, misafir uyurken doğrudan kendisini hasta edecek yere konumlandırılan klimalardan puan kırılarak tesisin bu konuda yapılanması gerektiği algılandı. Oda kapılarına dürbün takılması, tedirginlik hisseden misafirler için içeriden kapı kilidi eklenmesi, odaya gazete servisi yapılması, çocuklu aileler için köşeli mobilyalarla dekore edilmemesi, küvet duş jakuzi beklentileri veya mini barın içeriğinde neler talep edildiği gibi bilgiler tesislerle her sene geliştirilerek paylaşıldı. Oda konusunda talepleri dikkatle takip eden turizm işletmeleri yeni yatırımlarında, konseptlerinde ve tadilatlarında misafir taleplerini dikkate aldıkları için yüzde 8 oranında artış kaydedildi. Özel olarak yapılan benzer çalışmalar ile son 5 sene içinde aktivite puanında yüzde 7,29, yiyecek içecek hizmetlerinde yüzde 10,5 artış sağlandı."

"Tatil denince ilk önce deniz, kum, güneş tatili akla geldiği satın alma oranı ve siteye bırakılan yorumların dağılımıyla da sabittir. Bu nedenle Türk misafirlerin son 5 yıllık periyotta en yüksek memnuniyet artışı kaydedilen alt hizmet konusu yüzde 24 artış ile yüzme olanakları memnuniyeti olmuştur. Türk misafirlerinin yabancı misafirlerden daha talepkar olduğu bu konuda ilettikleri özel hassasiyetleri karşılayabilmek amacıyla tesisler tarafından havuz çeşitliliği arttırılmış, hijyene ekstra özen gösterilmiş ve plajda ek hizmetler sunuldu."

"5 yıl içinde tüm Türkiye genelindeki tesisler ve tatil tipleri için genel memnuniyetinde yüzde 6,3 artış kaydedildi. Misafir memnuniyetindeki artış, olumlu bir biçimde satışlara da yansıdı."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder