14 Şubat 2013 Perşembe

Modalılardan öneri!


Moda Parkı için hem estetik hem fonksiyonel değişim içeren taslak proje hazırlayan Kadıköy Belediyesi, parkın asıl kullanıcıları olan Modalılara da söz hakkı verdi. Hem sosyal medya üzerinden hem de Moda Deniz Kulübü’nde yapılan toplantıda Modalılara, “Parkınızı nasıl istersiniz?” diye soruldu.

NE İSTEDİLER?

Modalılar ise belediyeden şu isteklerde bulundu: Engellilerin parka giriş ve çıkışları kolaylaştırılsın. Köpek pislikleri sorununa çözüm bulunsun. Mevcut ağaçlar korunsun. Parkın çevresinde, çocukları koruma amaçlı çitler olsun.

Çocuklar için ekolojik bir ekim/dikim alanı bulunsun. Çeşme ve WC yapılsın. Bank sayısı artsın. Kadıköy Belediyesi, ‘Moda Parkı Yenileme Projesi Taslağı’nda, park alanının genişletilmesini hedefliyor. Taslağa göre, parktaki oyun alanı yaş gruplarına göre ayrılacak. Engelli çocukların da yararlanabileceği oyun grupları konulacak. Kum zemin, altına beton dökülmeden doğal kauçuk olacak. Parkta var olan ve çocukların yoğun olarak oynadığı kum havuz genişletilecek. Fahri Korutürk Heykeli’nin önündeki sert zemin yenilenerek, resmi törenlere uygun hale getirilecek. Çevre sakinlerinin önerileri doğrultusunda taslak plan tekrar değerlendirilip proje yeniden hazırlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder