24 Şubat 2013 Pazar

Amasya'da Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Yapımı

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 12 ay hizmet verecek yüzme havuzunun arsa tahsisini belediyenin sağladığını söyledi.

Özdemir, beraberindeki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar ile 12 Haziran Şehir Stadyumu yanında inşaatına başlanan yarı olimpik yüzme havuzunun çalışmalarını inceledi.

Yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Özdemir, havuzun bir yılda tamamlanacağını ifade ederek, "İçinde biri çocuklara ait iki adet havuz, sauna salonları, tribünler ve engelli asansörünün yer alacağı yarı olimpik yüzme havuzu bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor"dedi.

Amasya Belediyesi tarafından 7 dönümlük arsanın yüzme havuzu yapımı için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devir edildiğini anlatan Özdemir, "12 ay hizmet verecek yüzme havuzu için arsa tahsisini belediyemiz sağlamıştır. Yapımını Gençlik ve Spor Bakanlığı gerçekleştiriyor. Yaklaşık 3 bin metre kare kapalı alana sahip havuzu 500 seyirci kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık 5 milyon 200 bin liraya tamamlanacak havuz önemli bir ihtiyaca karşılık verecek"ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder