13 Nisan 2013 Cumartesi

Eğitimle Turizmdeki Hizmet Kalitesi Artıyor

Marmaris'te, turizmdeki hizmet kalitesini artırmak için çok sayıda kurs ve eğitim semineri düzenlendiği bildirildi.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve İŞKUR Muğla Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen aşçı yardımcısı yetiştirme kurslarında başarılı olanlara oda binasında düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan MTO Başkanı Mehmet Baysal, turizm sektöründe hizmet kalitesinin çok önemli olduğunu ve oda olarak eğitimi her zaman ön planda tutuklarını söyledi.

Turizm sektöründeki ara elaman eksikliği ve eğitimsiz personel sıkıntısı aşmak için düzenlenen kurslara ilginin yoğun olduğunu ifade eden Baysal, "Bu meslek kurslarında 4 yılda 970 kişiyi sertifikalandırdık. Bugüne kadar hiç gündeme gelmemiş havuz temizliğinden çatı bakımına kadar bir çok dalda kurs açtık. Gerçekleştirdiğimiz seminerlerle 3 binden fazla kişiye eğitim verdik" dedi.

Baysal, talep gelmesi durumunda istenen iş kolunda İŞKUR ile ortaklaşa meslek kursları düzenleyebileceklerini bildirdi.

Personellerin yanı sıra turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de sertifikalandırmayı planladıklarını anlatan Baysal, "İlk olarak Marmaris Kuyumculular Derneği ile ortak bir çalışma başlatıyoruz. İlçedeki bütün kuyumcular turistlere daha iyi hizmet verilebilmesi amacıyla eğitimden geçirilip sertifikalandırılacak. Daha sonra gıda sektörüne sıra gelecek. Yat Limanı'ndan başlayarak bu sektörde çalışan tüm işletmeleri sertifika programına dahil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder