13 Nisan 2013 Cumartesi

Havuz göz enfeksiyonu

Sıcak yaz günlerinde göz sağlığınızı korumak için güneş gözlüğü kullanmaya son derece dikkat ediyor olabilirsiniz. Ancak yüzdüğünüz havuzlar hijyenik değilse gözlerinizde enfeksiyon oluşması kaçınılmaz olur. Her yaz mikrobik göz rahatsızlığı nedeniyle soluğu göz hekimlerinde alanların sayısı her geçen gün artıyor. havuz keyfinizin bir anda kabusa dönmesini istemiyorsanız havuzun hijyenik olup olmadığını mutlaka araştırın.

Kirli havuzların beraberinde getirdiği göz hastalıkları uzun süreli bir tedaviyi gerektirebiliyor. Bu süreçten günlük yaşamınızın da olumsuz etkileneceğinden emin olabilirsiniz. O yüzden özellikle yaz aylarında gözlerinizi sadece güneş gözlüğü ile koruyamayacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Havuz sularının temiz olması maalesef gözlerinizi mikroplardan koruyamayabilir. Çünkü klor oranı yüksek olan sular da kırmızı göz sendromu olarak bilinen rahatsızlığa davetiye çıkarıyor.

Özellikle çok sayıda kişini sürekli kullandığı havuzlarda her an mikrobik bir hastalığa yakalanma riskiniz maksimuma çıkıyor. Üstelik bu rahatsızlıklar zamanında müdahale edilmemesi halinde görme engeliyle dahi sonuçlanabiliyor. Düzenli olarak temizlenmeyen havuzlar mikro organizmaların çoğalması için en uygun ortama dönüşüyor. Dolayısıyla siz aslında suyun değil bir anlamda mikropların içinde yüzüyorsunuz. Bu da göz enfeksiyonları başta olmak üzere çeşitli cilt rahatsızlıklarına da neden oluyor.

Gözlerinizin beyaz tabakası ile göz kapaklarının içini saran tabakanın iltihaplanması ile oluşan konjonktiviti ve göz nezlesi en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Bu iki rahatsızlığın temel sebebi ise hijyenik olmayan havuzlar.

Yaz aylarında gözlerde kaşıntı veya kızarıklık gibi belirtiler baş gösterdiğinde en sık yapılan hatalardan biri olan bu durumu güneşe ve sıcağa bağlamak oluyor. Oysa bu konjonktivitin en net göstergesi. Müdahalede gecikilmesi halinde iltihaplanan alan kısa sürede genişliyor.  Çapaklanma da dahil olmak üzere gözlerinizde bu tür belirtilerin baş göstermesi halinde hemen hekime başvurun. Aksi halde görme duyunuzu kaybedebilirsiniz.

kaynak: habercity.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder