1 Nisan 2013 Pazartesi

Konya'nın yeşil alan zenginliği artıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlı tren güzergahında yaptırılan parkta inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Yaz başında hizmete açılması planlanan parkta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meşe Parkı adı verilen yeşil alanda her yaştan çocuk için oyun alanı, güneş enerjisi ile aydınlatma gibi özellikler bulunduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Demiryolu Caddesi üzerinde 16 farklı tür meşe ağacının yer alacağı, güneş enerjisiyle aydınlatılacak Meşe Parkı yapıyor. Çalışmaları inceleyen Başkan Tahir Akyürek, parkın bölgede yaşayanlar ve çocuklar için eğlence ve dinlenme alanı olacağını söyledi. Devlet Demir Yolları ile yaptıkları anlaşmayla bölgede bulunan alanı değerlendirdiklerini kaydeden Akyürek, amaçlarının hem hızlı tren güzergahını güzelleştirmek, hem de bölgeye güzel bir park kazandırmak olduğunu dile getirdi. Başkan Akyürek, şunları söyledi: “Burada yürüyüş yolları, her yaştan çocuk için farklı oyun alanları, kamelyalar, dinlenme alanları yapılıyor. Parkın, diğer parklardan farklı olarak çok önemli özellikleri var. Parkımızda kamelyalar ve diğer kent mobilyaları tamamen meşe ağacından yapılıyor. Ayrıca parka 16 tür meşe fidanı dikiliyor. Burası bir meşe parkı olacak. Parkın bir başka özelliği de aydınlatmaların güneş enerjisi ile yapılacak olması. Bu da park açısından ayrı bir avantaj oluyor.”

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demiryolu Caddesi’nde yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda yapımı sürdürülen Meşe Parkı, yaklaşık bir milyon 200 bin TL’ye mal olacak. Bir yaşından itibaren tüm yaş grubundaki çocuklar için ayrı oyun alanları bulunan parkta; paten alanı, sek sek oyun alanı, labirent alanı, fıskiyeli kuru havuz, aletli spor alanları yer alacak. Yürüyüş yolları klinker tuğlası ismi verilen doğal ve yumuşak bir malzemeden yapılan parkta engelliler için fitness alanı, yürüyüş yolunda kılavuz zemin kaplaması ve wc de bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder