6 Ekim 2012 Cumartesi

Haleplibahçe Parkı'nda Hummalı Çalışma


Şanlıurfa Belediyesi'nce Haleplibahçe Parkı'nda hummalı bir çalışma yürütülüyor.
 
Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, içerisinde alt yapı, kanal, içme suyu, yağmur drenaj kanalları ve sulama sistemleri ile amfi tiyatro, havuz gibi alanların da olduğu park toplam 105 bin metrekareden oluşuyor.
 
1 yılda bitirilmesi hedeflenen parkın bin 100 kişilik amfi oturum alanı bulunuyor. İçerisindeki satış alanları bin 350 metrekare olan Haleplibahçe Parkı'nın yeme içme alanları ise bin 550 metrekareden oluşacak.
 
Yapımı Şanlıurfa Belediyesi Koruma Amaçlı İmar Müdürlüğü tarafından yürütülen Haleplibahçe Parkı'nın çalışmalarına geçen ay başlandı.
 
Mülkiyeti Şanlıurfa Belediyesine ait yaklaşık 180 dönüm arazi üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şanlıurfa Belediyesi'nin işbirliğinde 1. ve 3. derece arkeolojik sit alanı içersinde açık hava müzesi ve arkeolojik müze ve çevresinin peyzaj düzenleme projesinin ihalesinin yapılmasının ardından başlanan proje çalışmalarında önemli mesafe alındı.
 
Haleplibahçe'de 57 bin metrekarelik alan ise Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Belediyenin, tahsis ettiği alanda, mozaiklerin yerinde sergilenmesi amacıyla 4 bin metrekarelik mozaik müzesi, her iki müze arasında kalan alanda Şanlıurfa'ya ait eserlerin imitasyonlarının yer alacağı arkeo park alanı oluşturulacak.
 
Bu kısmın yapım işleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülürken geriye kalan 143 bin metrekarelik alanda alt yapı, üst yapı, otopark, tüm alanın peyzaj gibi yapım çalışmalarını Şanlıurfa Belediyesi yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder