6 Ekim 2012 Cumartesi

Kuleler aktif durumda


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Fatih Çintımar, Atlama kulesinde düzenlediği basın toplantısında çalışmaları anlattı. 
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, tesislerin tamamının çalışır ve aktif durumda olduğunu belirterek, “Hem ulusal hem de uluslararası alanda kamplar ve müsabakalar tesislerimizde yapılmaktadır. Şuan Türkiye’de aktif lisanslı olarak faaliyetlere katılan en önde gelen il durumundayız. Bunun yanında atlama kulesinde her gün sabah akşam atlama antrenmanları yapılıyor” dedi.
 
Kule çevresinde 3 bin 500 ağaç diktiklerini anlatan Çintimar, “Buraya ektiğimiz ağaçların yüzde 97’si tutmuş durumda. Bu çok ciddi bir rakamdır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğümüzün desteğiyle 3 bin tane de kara ağaç dikeceğiz. Hedefimiz atlama kulelerinin etrafını yeşillik ağaçlık bir alana dönüştürmek. Atlama küllerinin bulunduğu alan tamamıyla bize ait değil burada tabyaların olduğu bölümde var. Ama hepsini bizim olarak kabul ediyorum ve ona göre hizmet veremeye çalışıyorum. Atlama kulesinin yan tarafına tam olimpik havuz yapacağız. Sayın bakanımız tam olimpik havuzla ilgili olarak talimat verdi. Bizde kısa bir sürede bu projenin ihalesini yaparak tam olimpik havuzu ilimize kazandıracağız. Olimpik havuz yapıldıktan sonra Erzurum yüzmede de Türkiye’nin en önemli yüzme kamp merkezi haline geleceğini düşünüyorum. havuz alt yapısı dünya federasyonunda onaylıdır. Havuzun malzemelerini yurt dışından ithal ettik. Biz sadece kaba inşaatını yapacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder