1 Temmuz 2012 Pazar

Akdeniz Belediyesi"nden Çocuklara Havuz Keyfi

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan çocuklara, geçtiğimiz ay hizmete açılan Yılmaz Güney Parkı’ndaki havuzda havuz keyfi yaşattı. Çocukların havuz eğlencesine Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk de ortak oldu.

Akdeniz Belediyesi, ilçede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan çocukları otobüslerle Hal Kavşağı’ndaki Yılmaz Güney Parkı’na götürerek, parktaki havuzda gönüllerince eğlenmelerini sağladı. Şevket Sümer, Hal, Güneş ve çevredeki diğer mahallelerdeki çocuklar, Akdeniz Belediyesi’ne ait otobüslerle palyaço ve animatörler eşliğinde havuza götürüldü. Çocukların havuz eğlencesine Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Makbule Kaplan, İbrahim Çakan ve Hasan Uğur Çat da eşlik etti. Çocukların tezahüratla karşıladığı Başkan Türk, havuz kenarında bütün çocuklara birer deniz şortu hediye etti. Dağıtılan şortlarla havuza giren çocuklar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Burada bir açıklama yapan Başkan Türk, yaklaşık 40 yıllık geçmişi olan civar mahallelerin önemli bir eksikliğini giderdiklerini söyledi. Deniz kenarında kurulu Mersin’de yıllardır bu mahallelerde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun denizi görmediğini savunan Türk, imkansızlıklar nedeniyle mahalledeki çocukların da denizle buluşamadığının altını çizdi. Türk, “Çocukların sevincini hep birlikte görüyoruz. Bizim Yılmaz Güney Parkı ve yüzme havuzlarını bu çocuklar için yapmamız, çocuklarımıza yüzmeyi öğretmemiz, ücretsiz olarak havuzla buluşturmamız çok önemliydi. Çocuklarımızın da bu susamışlığı, bu ilgisi ve sevinci, açıkçası beni duygulandırıyor. Bunca yıldır bu bölgelere böylesi hizmetin gelmemesinin eksikliğini güç de olsa kapatmaya çalışıyoruz. İnşallah, olanaklarımız dahilinde çocuklar için farklı mahallelerimizde birkaç yüzme havuzu daha yapacağız” dedi.

kaynak: haberfx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder