4 Temmuz 2012 Çarşamba

Zabıtanın Havuz Nöbeti

İzmir'de Zabıta ekipleri, Konak meydanındaki süs havuzlarına giren çocuklara engel olmak için nöbet tutuyor.

İzmir’de sıcak havadan bunalan küçük çocuklar, serinlemek için havuzlara giriyor. Konak Belediyesi zabıta ekipleri de çocukların havuzlara girmemesi için günün bütün saati havuzun başında nöbet tutmaya başladı.

Çocukların havuza girmemesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerin söyleyen zabıtalar, "Havuzlar sağlığa uygunluk açısından istenildiği kadar temiz değil. Ayrıca havuzların içinde ışıklandırma sistemleri olduğu için elektriğe kapılma riskleri çok yüksek. Geçen yaz sus havuzunda bir çocuk elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Başka evlatlarımızın da ölmesini veya hastalanmasını istemiyoruz’’ dedi.

Zabıta ekiplerin tüm güvenlik engellerine rağmen havuza girmeye çalışan çocuklar, "Çeşitli nedenlerden dolayı denize gidemediğimiz için parklardaki havuza girerek serinliyoruz. Geçen sene bir arkadaşımız elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Biz bu tehlikeyi bilerek havuza giriyoruz. Eğer İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi yüzme havuzlarını günün belli saati durumu iyi olmayan çocuklara ücretsiz yaparsa bizde parktaki ve meydanlardaki havuzlara girmekten vazgeçeriz’’ ifadesinde bulundu.

Kaynak: Haber Yurdum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder