1 Temmuz 2012 Pazar

Başkent’te havuz keyfi

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte Ankaralılar’ın bir bölümü kenti boşalttı. Geride kalanlar ise bozkır kentinde serinlemenin yollarını arıyor. Başkentliler’in yaz aylarındaki kaçış rotası, yüzme havuzları oluyor.

Yaz aylarının gelmesiyle serinlemek isteyen Ankaralılar, havuzlara akın ediyor. Ankara’da bulunan birçok otel ve park hizmete sunduğu havuzlarla Ankaralılar’ın serinlemesine imkan sağlıyor. Özellikle hafta sonları tercih edilen Ziya Ozan Yüzme Havuzu’nun diğer yüzme havuzlarından farkı, havuza sadece çiftlerin alınması. Ankara’da tatil keyfini yaşamak isteyenlerin seçebileceği diğer alternatif havuzlar ise şu şekilde:
Capital Country Club, 360 metrekarelik yüzme havuzu ile hizmet veriyor. Tesisi tercih edenler yüzmenin yanı sıra güneşlenme, dinlenme imkanı bulurken, havuz başı restaurant ve bardan yararlanabiliyor.

Piknik ve havuz keyfi

Aqua Apple Garden tesislerin piknik alanları bulunuyor. Kaydıraklı yüzme havuzundan yaralanan kişiler, güneşlenme imkanının yanı sıra yeşillikler içinde dinlenme imkanına da sahip oluyor. Olimpik yüzme havuzu tercih edenler ise Melikşah Tesisleri’nden yararlanabilir. Tesis aynı zamanda sıcak termallere de sahip.

Manzara ve güneş

havuz keyfini sporla birleştirmek isteyenler Sheraton Hotel/Health Club, Hilton Otel Ankara, Sports İnternational, Renewa Club veya Kav Club’ı tercih edebilir. Tesislerde fitness, tenis kortu ve sauna hizmetlerinden yararlanmak da mümkün. Club Avenue ise Ankaralılar’a manzara ve havuz keyfini aynı anda yaşatıyor. 250 kişilik havuz kapasitesine sahip olan tesiste, manzara karşısında güneşlenme imkanı da bulunuyor.

13 su kaydırağı

Üç adet havuza sahip olan Club Watercity Aquapark çocuklarıyla beraber havuza gidecek aileler için ideal. Tesiste altısı çocuklar için olmak üzere toplam 11 su kaydırağı yer alıyor. Ankara’nın ilk aquaparkı olan tesis restaurant, bar ve fast food hizletleri de sunuyor. Büyük Anadolu Oteli bünyesinde aquapark, yüzme havuzu, tenis kortu, voleybol sahası, çim futbol ve basketbol sahaları bulunuyor. İki adet çocuklar için, 11 adet yetişkinler için su kaydırağı bulunan tesiste iki animasyon havuzu ve üç adet düşme havuzu da mevcut. Üyelik sistemiyle çalışan Keçiören Aquapark’ta ise açık ve kapalı havuzların yanı sıra su kaydırakları kullanılabiliyor.

kaynak: hurriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder