22 Temmuz 2012 Pazar

Havuz Enfeksiyonları Hasta Ediyor!

Havuz mevsimi gelince kendinizi ve çocuğunuzu mavi sulara atmadan önce havuz hijyeninden emin olun.

Yaz mevsimiyle beraber çocukların havuz hayalleri de gerçekleşmeye başlar. Serinliğin ve güzel maviliğin tadını çıkarmadan önce havuz hijyeninden emin olmalısınız. çünkü, havuzdan başta kulak hastalıkları olmak üzere, ateşli enfeksiyonlar, göz iltahapları ve çeşitli mantar hastalıkları çocuklar için tehlike arz edebilir.

Havuzdan bulaşan hastalıkların çoğu klorlama ile önlenebiliyor. Ama klor bazı mikropları öldürmediğinden bu risk devam eder. Ayrıca klorun mikroorganizmaları öldürmesi ve etkisiz hale getirmesi için belli bir zaman gerekir ve bu bakım sürekli olarak devam etmelidir. Bakımsız havuzlarda dış kulak iltihabı, ateşli orta kulak iltihabı, kulak akıntısı, tıkanma ve duyma kaybı gibi hastalık riskleri çoğalır.

Havuza fazla girmek de gözlere zarar verebilir. Klora karşı gözün gösterdiği alerjik reaksiyondan başka, mikropların göze enfeksiyon bulaştırma riskidir. Fazla miktardaki klor, çocukların kornea tabakasına zarar verir. Bu yüzden gireceğiniz havuzun klor ve ilaç miktarının bilgilerini mutlaka incelemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder