10 Temmuz 2012 Salı

Havuz Kullanımı ve Bakımında Dikkat Edilecek Kurallar

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, insan sağlığı açısından yeterince temizlenmeyen ve gereken bakımları yapılmayan havuzların ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, insan sağlığı açısından yeterince temizlenmeyen ve gereken bakımları yapılmayan havuzların ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Hüseyin Barut, yaptığı yazılı açıklamada, havuz kullanımıyla yaşanacak olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gereken bazı kurallar olduğunu ifade etti.

Yüzme havuzlarındaki suyun içme suyu niteliğinde olması gerektiğini ifade eden Barut, suyun salgın hastalıklara sebep olmaması için mikroplardan arındırılmış olması gerektiğini de kaydetti.

Havuzların yapımından denetlenmesine kadar her süreçte ilgili kurumlara büyük sorumluluklar düştüğünü bildiren Barut, şöyle devam etti:

"Havuzlarda yaşanan sağlık sorunları yaz mevsiminin başlaması ile kendini gösteriyor. Havuzların standartlara uygun yapılmaması ve işletilmemesiyle havuz kimyasallarının ilgili yerlerden alınmaması riski artırıyor. havuzHavuz temizliği konusunda özellikle site havuzlarında havuz görevlisi olarak kapıcılar kullanılıyor. Temizliği havuz kullanma eğitimine sahip olmayanlar yapıyor. Ancak temizliği mutlaka teknik elemanların yapması gerekir."

havuz bakımlarının eksiksiz yapılması gerektiğini vurgulayan Barut, şunları kaydetti:

"Havuzun taban ve yan duvarları kaliteli malzeme ile kaplanmalı ve kolay temizlenen, kaygan bir satha sahip olmalıdır. Havuzun betonarmesi yapılırken inşaat demirleri duvarların dört köşesinden elektrik kaçağına karşı topraklanmalıdır. Tüm elektrikli aletler, pompalar, su altı lambaları da topraklanmalıdır. Havuzun içerisinde dışa dönük keskin köşeler bulunmamalıdır. Havuzun yakınında duş yeri ve mantar önleyici ayak yıkama havuzu yapılmalıdır. Havuzlarda gece emniyeti için en az bir lamba yakılı vaziyette tutulmalıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder