8 Temmuz 2012 Pazar

Acemiler havuzu

Deniz kenti İzmir'de yüzme bilmeyen kalmasın diye, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuar Celal Atik yüzme havuzunda her cumartesi günü acemiler için kurs düzenleniyor.

Fuar Celal Atik Yüzme Havuzunda 17 ve yaş üzerindekiler için düzenlenen yüzme kursları 4 hafta sürüyor. Yüzme öğrenememenin temelinde panik ve korku yattığı belirten havuz görevlileri, kurslarda öncelikle onların panik ve korkularını atmalarını, güven sağlayıp su üzerinde kalma ve yüzme tekniklerini en ince ayrıntısına kadar öğrettiklerini belirtti.

Her yaz birçok kişinin yüzme bilmediği için denizde boğularak yaşamını yitirdiğine dikkat çeken görevliler, “Bir deniz kenti İzmir'de bu tür acı olayların yaşanması hepimizi çok üzüyor. Hiç yüzme bilmeyen acemilere açtığımız kurslarla bu sorunu ortadan kaldırmaya çabalıyoruz. Havuzda yüzme öğretmenlerimiz nezaretinde bu korkularını kısa sürede atıp yüzmeyi öğreniyorlar.

Kurslarımız tüm yüzme bilmeyen vatandaşlarımıza açık, yaş sınırımız yok. 70 yaşında yüzme öğrenmeye gelenler de oluyor” bilgisini verdi.
Yüzme kurslarının düzenlediği gün, Fuar Celal Atik Yüzme Havuzunda plajları aratmayan cıvıl cıvıl görüntüler oluşuyor. Kursa katılanlar kısa sürede kaynaşıp arkadaşlıklar da kuruyor.

Kaynak: hurriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder