11 Eylül 2012 Salı

Meram'a 2. yarı olimpik havuz

Meram Belediyesi tarafından Çaybaşı Mahallesi'nden sonra Gülbahçe Mahallesi'ndeki ikinci yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Ak Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Hüseyin Üzülmez, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay ve Selçuklu belediyelerinin başkan vekilleri, Moritanya'nın Ekcevcet Belediye Başkanı Sidi Velid Elman, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Ak Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gülbahçe Mahalle Muhtarı Halil Güney, mahallelerine yapılacak yarı olimpik yüzme havuzu ve diğer yatırımlardan dolayı Başkan Kalaycı'ya teşekkür etti. Kısa bir süre önce Çaybaşı Mahallesi'nde temelini attıkları yarı olimpik havuzdan sonra 2'nci havuz Gülbahçe Mahallesi'ne kazandıracaklarını belirten Başkan Kalaycı, "Bugün temelini atacağımız bu proje kapsamında; bay ve bayan yarı olimpik yüzme havuzları, fitness salonu, sauna, buhar odası, Türk hamamı ve diğer donatılarla birlikte bu alan bölgenin değerini bir kat daha artıracak. Bu havuz inşaatı 8 ayda tamamlanacak ve yaklaşık 7 milyon TL'ye mal olacak." dedi.

GÜLBAHÇE MAHALLESİ'NE 50 MİLYONLUK YATIRIM
Başkan Kalaycı, havuz projesinin Gülbahçe Mahallesi'nde yaklaşık 75 bin metrekarelik alanda yapacakları yatırımların ilk ayağını oluşturduğunu ifade ederek, "Yine bu bölgede Konya'mızın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi'nin ismini taşıyan 34 derslikli imam hatip lisesi ve spor tesisinin de temelini yakın bir zamanda atacağız. Kır Düğün Salonu Projesi, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi ve diğer donatılarla birlikte bu bölgeye yapacağımız yatırımların değeri 50 milyon TL'yi buluyor. 1 yıl sonra bu alandaki değişim baş döndürücü olacak" diye konuştu. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Afyonkarahisar'daki elim olayda şehit düşen 25 askerimizin milletimizi derinden üzdüğünü belirterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi. Ak Parti İl Başkan Vekili Mustafa Dündar da bu tesisin çok manidar olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet tarihi boyunca 1'i kapalı, 1'i açık olmak üzere 2 havuzu bulunan Konya'da Meram Belediyemiz ikinci yarı olimpik havuzun temelini atıyor. Devamı da gelecek. Bu hizmetler aynı zamanda gençliğe ve spora yapılan önemli yatırımlardır" şeklinde konuştu.

memleket haber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder