15 Eylül 2012 Cumartesi

ACEMİ KULAÇLAR USTALAŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 48 havuz da gerçekleşen yüzme kurslarının 1. dönemi tamamlandı, 5 bin çocuk yüzme öğrendi.

‘Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak’ sloganıyla 18 Haziran Pazartesi günü başlayan 7-15 yaş grubundaki 5 bin çocuğun yüzme öğrendiği 1. dönem kursları sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ikinci dönem kursların 9 - 26 Temmuz, üçüncü dönemin 30 Temmuz- 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde düzenleneceğini kaydetti. Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yüzme kurslarına devam eden çocuklara terlik, şort ve tişörtlerin ücretsiz verildiğini ayrıca, çocukların fotoğraflı yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlandıklarını anlattı.

Bu yıl 48 havuzda 5 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini kaydeden Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Yüzme kurslarımız başlamadan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100’e yakın çocuğumuz boğuluyordu. Yüzme kurslarımızdan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı.” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder