24 Eylül 2012 Pazartesi

Bursa'da Erikli Yüzme Havuzu Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erikli yüzme havuzu, törenle hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erikli yüzme havuzu, törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spordan alt yapıya, ulaşımdan çevreye kadar Yıldırım'da da her alanda hizmet ürettiklerini belirtti. Altepe, bu dönem Bursa ile birlikte Yıldırım'ın da altın çağını yaşadığını söyledi.

Tesisin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu ve İsmail Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, havuzun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızlı büyüme ve kalkınmaya paralel olarak istikrar, itibar ve güvenin sembolü haline geldiğini söyledi. Türkiye genelinde yaşanan dönüşümün, Bursa ve ilçelerinde de en iyi şekilde yaşandığını dile getiren Başkan Altepe, tüm kurumlarla uyum içinde çalışarak, spordan alt yapıya, çevreden tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

Bu dönem, programda olmamasına rağmen gündeme aldıkları Bursaray Kestel hattında inşaatın hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, "Davutkadı'ya kadar gelen şehir içi tramvay hattını daha da ileriye getireceğiz. Ankara yolundaki köprüleri yeniliyoruz. Vişne, Derya ve Eflak caddelerindeki çalışmaları bitirdik. Mimar Sinan Bulvarı'nı Yıldırım'a kazandırdık. Dağ Yolu Caddesi'ndeki çalışmalarımız devam ediyor. Çukur Mescit, İncirli ve Muallimzade Hamamları, Fidyekızık Konağı gibi sadece tarihi ve kültürel mirasta 45 tarihi eseri Yıldırım'a kazandırıyoruz. Bursa ile birlikte Yıldırım da bu dönem altın çağını yaşıyor. Hizmete açtığımız yaklaşık 2,2 milyon TL'lik yüzme havuzumuz da spor anlamında ilçeye kazandırdığımız önemli bir tesis. 7'den 70'e tüm halkımıza açık olan tesisimiz Yıldırım'a hayırlı olsun." diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de 8-10 yıl önceki Yıldırım ve Bursa'nın halinin bugün ne duruma geldiğinin iyi gözlenmesi gerektiğini belirterek, bu değişimin ancak ehil kadrolarla sağlanabileceğine vurgu yaptı. Yerel genel el ele vererek, Büyükşehir Belediyesi ile de gönül gönüle çalıştıklarını hatırlatan Keskin, şöyle devam etti: "Biz tam buraya havuz yapacaktık, sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız 'biz daha büyük bir tesis yapalım' dedi ve inşaat başladı. Üzeri açık olacaktı, kapalı olmasını talep ettik, bizi kırmadılar. Bu dayanışma içinde böyle güzel bir tesisi Erikli Mahallemize kazandırdık. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, emeği geçen tüm ekibine teşekkür ediyorum."

Törene katılan milletvekilleri adına söz alan Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da günümüzde belediyecilik anlayışının tamamen değiştiğine dikkat çekti. Düne kadar belediyelerin çöp toplama, kaldırım düzenleme, temizlik yapma gibi işlerle uğraşan kurumsal yapılar olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Başbakanımızın da belediyecilikten gelmesiyle klasik belediyecilik anlayışı tamamen değişti. Bugün belediyelerimiz, kentlerdeki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma, sosyal ve sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği tesisler yapma konusunda da aktif olarak görev almaya başladı. Bunun en güzel örneklerini Bursa'da görüyoruz. Öncelikle bu havuz için yer tahsisi yapan Yıldırım Belediye Başkanımıza ve burayı imar eden Büyükşehir Belediye Başkanımıza bölge halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek havuzu hizmete açan Başkan Altepe, daha sonra ilk düdüğü çalarak sporcuları havuzla buluşturdu

kaynak: haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder