27 Eylül 2012 Perşembe

Havuz eğlencesi ölümle sonuçlandı!..



Akrabalarının düğünü için ailesiyle Osmaniye'ye gelen 13 yaşındaki çocuk gündüz saatlerinde arkadaşları ile birlikte girdiği havuz da can verdi.

Osmaniye'de meydana gelen acı olay sonrası küçük çocuğun ailesi büyük üzüntüye boğuldu.

Akrabalarının düğünü için Gaziantep’ten Osmaniye’ye gelen 13 yaşındaki Yaşar Güneysi, okulunun açılmasına bir gün kala sulama kanalında boğularak yaşamını kaybetti.
Olay; Haraz Mahallesi Belediye Karaçay Mesire Alanı yakınlarındaki su bendi altında bulunan havuz da meydana geldi. Dün, akrabalarının düğünü için Osmaniye'ye gelen Yaşar Güneysi, bugün öğlen saatlerinde mahalledeki arkadaşları ile birlikte bisiklete binerek Karaçay'a geldi. Burada üzerini değiştirip, bahçe sulamak için kullanılan ve yaklaşık 2 metre derinliğindeki su havuzuna atlayan Güneysi, akıntıya kapılarak biranda gözlerden kayboldu. Suyun dibine batan genç, arkadaşları tarafından çıkartılmak istense de başarılı olunamadı. Çevredekiler durumu hemen 112 Acil Servis ve Polise haber verdi. Olay yerine gelen ilk polis ekibindeki bir komiser, suya girerek dibe batmış vaziyetteki Yaşar Güneysi’yi dışarıya çıkartıp bir süre suni teneffüs yaptı. Daha sonra olay yerine gelen 112 Acil sağlık görevlilerinin de müdahale ettiği çocuk, kurtarılamayarak yaşamını kaybetti.
Bu arada arkadaşlarının haber vermesi ile olay yerine gelen küçük çocuğun yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Yaşar Güneysi'nin dayısı Ejder Savı ve amcası İbrahim Güneysi ise olay yerinde sürekli boğulmaların meydana geldiğini ve bir türlü önlem alınmadığını belirterek yetkililere tepki gösterdi. Oldukça üzgün olan İbrahim Güneysi, "Yeğenim buraya düğün için gelmişti. 8'inci sınıfa geçmişti ve pazartesi günü okula başlayacaktı. Bu acıya nasıl dayanırım, Allah'ım sabır versin" diye konuştu.
Diğer yandan olay yerindeki diğer çocuklar ise, Güneysi'nin yüksekten suya atladığını ve bir daha su yüzüne çıkmadığını ifade ettiler. Küçük Yaşar’ın cesedi Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere konulduğu cenaze aracı ile Osmaniye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder