9 Eylül 2012 Pazar

ANTALYA OLİMPİK YÜZME HAVUZUNA KAVUŞUYOR

Antalya, bin seyirci kapasiteli, kapalı ve tam olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor.

Kepez Belediyesi, yapım ihalesi tamamlanan ve yer teslimi yapılan Kepezpark Varsak Projesi’nin inşatına başlıyor. Projenin temeli 30 Temmuz Pazartesi günü atılıyor. Proje ile birlikte Antalya, yıllardır özlemini çektiği olimpik yüzme havuzuna kavuşacak.

Projede, yüzme havuzu ile birlikte spor tesislerinin, eğlence merkezleri de yer alıyor. Antalya’ya ve Kepez’e sosyal, ekonomik hareketlilik getirecek proje, Süleyman Demirel Bulvarı’nda yıkımı gerçekleştirilen Varsak Stadyumu’nun bulunduğu ve imar planında spor alanı olan 46 dönümlük arazi üzerine yapılıyor.

Projenin yapım ihalesini nisan ayı içinde gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin büyüklüğü ve itirazlar nedeniyle ihalenin kesinleşme sürecinin uzadığını ifade etti. Tütüncü, şöyle konuştu:

“Kamu İhale Kurumu (KİK)’na yapılan itirazlar neticelendi ve ihale ile ilgili yasal süreç tamamlandı. 30 Temmuz Pazartesi günü iftar yemeğinin de yer aldığı törenle bu dev projenin temelini atacağız. Antalya’mıza, güzel bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm Antalyalı, Kepezli hemşerilerimizi mutluluğumuzu paylaşmaya, iftar yemeğimize davet ediyorum.”

Kazma vurulduktan sonra bir yıl içinde tamamlanması planlanan, 20 milyon TL’ye mal olacak projede; bin seyirci kapasiteli, kapalı, tam olimpik yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun 2,5 metre derinliğinde 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında havuz bulunacak.

Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 metrekare ısınma havuzu da yer alacak. 5 bin metrekare alana inşa edilecek olan yüzme havuzunda ayrıca; bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler bulunacak.

showhaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder