30 Eylül 2012 Pazar

Eyleme Geldiler, Havuza Girdiler


Ataşehir’de yaşayan bir grup vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarını onaylamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasına yürüyen yüzlerce kişi, Kadir Topbaş’ı protesto etti. Sıcaktan bunalan bazı eylemcilerin, belediyenin önündeki havuza girerek serinlemeye çalışması ilginç görüntülerin oluşmasına sebep oldu.
 
İmar planlarının verilmediğini gerekçe gösteren yüzlerce Ataşehirli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarachane’de bulunan binasına yürüdü. Vatandaşlara, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de destek verdi. Belediye binası önünde toplanan Ataşehirliler, ‘İmar planlarımızı istiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı. ‘İmar hakkımız söke söke alırız’ diye slogan atan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı da protesto etti.
 
Battal İlgezdi, Ataşehir’deki binlerce ailenin yıllardır imar alamadıklarını söyledi. Vatandaşların, imarı olmadığı için evlerine tadilat bile yapamadığını anlatan İlgezdi, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Mahalle muhtarları da 20 yıldır imar planı yapılmadığından, bu nedenle kendilerini güvencede hissetmediklerinden yakındı.
 
Eylemde ilgilin manzaralar da yaşandı. Bazı eylemciler belediye binası önündeki havuza girdi. Slogan atmaktan, yürümekten yorulan eylemciler sıcağında etkisiyle havuza daldı. havuz suyu ile serinlemeye çalışan eylemciler, ellerindeki dövizleri de havuza attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder