Uzmanlar havuzlarda dezenfeksiyon amacıyla kullanılan klor, bakır sülfat ve ozon gibi maddelerin, kulak iltihaplarının görülme sıklığını arttırdığını söyledi...
KBB Uzmanı Op. Dr. Tahir Akdeniz , dış kulak yolunun doğal asit tabakası sayesinde enfeksiyonlardan korunduğunu ve havuz suyundaki dezenfektanların bu asit tabakayı yok edip yerine daha korumasız bir ortam oluşturduğunu, bunun da sık sık enfeksiyonlara sebep olduğunu belirtiyor.
Dezenfektan olarak kullanılan maddeler, doğal koruma tabakasını yok ettiği için normalde hastalık yapacak güce sahip olmayan mantar, bakteri ve virüsler, uygun ortam buldukları için sık sık kulak iltihaplanmalara sebep oluyor. Bu enfeksiyonlar, havuzda spor yapan çocuklarda da sık görülüyor.
Op. Dr. Tahir Akdeniz, bu tür enfeksiyonlardan korunmak için mümkünse havuz yerine denizin tercih edilmesini, bunun mümkün olmadığı takdirde mutlaka kulak tıkacı ve bone kullanarak, kulağın havuz suyundan korunmasını öneriyor. Akdeniz, tedavide dış kulak yolunun doğal koruma ortamına tekrar sahip olabilmesi için ilaç kullanımına da ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.
kaynak: samanyoluhaber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder