11 Eylül 2012 Salı

KİRLİ YÜZME HAVUZLARI TEHLİKE SAÇIYOR


Yaz aylarının gelmesiyle serinlemek için girilen havuzlar, yeteri kadar temizlenmediğinde hayati risklerin oluşturulduğu belirtildi. Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, yüzme havuzlarının yapımından, denetimlerine kadar her süreçte ilgili kurumlara büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz aylarının gelmesiyle vatandaşların serinlemek için deniz olduğu kadar havuzları da tercih ettiği belirtildi. Turistik tesislerle birlikte birçok sitede yüzme havuzunun yapıldığı belirtilen açıklamada, kullanılan havuzların insan sağlığı açısından yeterince temizlenmediğinde ve gereken bakımları yapılmadığında ciddi riskler oluşturabileceği vurgulandı.

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını, işyerlerinin de gerekli şartlara uyması gerektiğini açıkladı. Yüzme havuzlarının yapım aşamasından kullanımına kadar dikkat edilmesi gereken çok sayıda ayrıntı olduğunu söyleyen Barut, bu denetimlerde ilgili kurumlara büyük sorumlulukların düştüğünü, havuzlarda yaşanan sağlık sorunlarının yaz mevsiminin başlamasıyla kendini göstermeye başladığını aktardı. Havuzlara atılan kimyasalların ‘havuz Kimyasalları Üretim ve İthal İşlemleri Sertifikası’ alan firmalardan alınmasına dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Barut, “Yüzme havuzlarındaki su içme suyu niteliğinde olmalıdır. Salgın hastalıklara sebep olmaması, yani mikroplardan arındırılmış olması gerekmektedir. Yüzme havuzlarında havuz suları gerek yüzen insanlardan, gerekse çevre nedeniyle kirlenmektedir.” dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder