13 Eylül 2012 Perşembe

Havuz temizliğinde bitkisel çözüm

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda barınan timsahların havuz, su mercimeği ve su maruluyla temizleniyor

Yunus Emre Günaydın - Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda barınan timsahların havuzu, su mercimeği ve su maruluyla temizleniyor.

Su temizleyici, oksijeni arttırıcı ve çabuk yetişme özelliğiyle su mercimeği ve su marulu, hayvanat bahçesi yönetimi tarafından tasarruf aracı olarak kullanılıyor. Timsah havuzunda yetiştirilen bitkilerin sudaki oksijen seviyesini artırdığı, aylık 20 ton su ve elektrik tasarrufu sağladığı belirtildi.

Hayvanat bahçesinde görevli başbakıcı Abdullah Ege, timsahların bulunduğu havuzda üretimi yapılan bitkilerin suyu temizleme ve daha fazla oksijen üretme özelliği bulunduğunu söyledi.

Ege, Avrupa'daki bazı hayvanat bahçelerinde de aynı yöntemle su tasarrufu sağlandığını, kendilerinin de aynı uygulamayı başlattığını belirterek, su mercimeği ve su marullarını yememeleri nedeniyle üretime timsahların bulunduğu havuzda başladıklarına dikkati çekerek, ''Üretime geçmeden önce timsahların bulunduğu havuzdaki suyu ayda 3 defa değiştirirdik. Uygulamadan sonra ise yaklaşık 4 ay süresince havuzda bulunan suyu değiştirme ihtiyacı görmedik'' dedi.

Ege, şunları söyledi:

''Bu uygulamayla aylık su tasarrufumuz 20 tona ulaştı. Uygulamadan önce havuz sularını ayda 3 kere değiştirmemize rağmen bu berraklığı sağlayamamıştık. Su mercimeği ve su marulu sayesinde hem havuzlar temiz kalıyor hem de elektrik ve su tasarrufunu artırıyoruz. Bu uygulamaya maymunların bulunduğu havuzla devam edeceğiz.''

haber7


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder