21 Mart 2013 Perşembe

Mersin Göbekleri Lalelerle Renklenecek

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kent merkezindeki bütün göbeklere ilk defa lale dikimi yapıldığını belirterek, “Yaklaşık 1 ay sonra bu göbekler rengarenk lalelerle süslenecek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşil Alanlar ve İşletmeler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından itibaren mevcut yeşil alanların bakımını yaparak, ağaç ve mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştiriyor. Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, refüj ve göbeklerde Mersin'de ilk defa lale dikimi yapıldığını bildirdi. Atatürk Parkı, Kültür Park ve diğer parklarda bulunan banklar, masalar ve çöp kovalarının yenilenerek değiştirilmeye başlandığını kaydeden Özcan, “Ayrıca kent merkezindeki bütün göbeklere lale dikimi yapılmış olup, yaklaşık 1 ay sonra bu göbekler rengarenk lalelerle süslenecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, eski adliye binası önündeki Kurtuluş Göbeği’nde bulunan 250 ağacın, ağaç sökme makinesi ile sökülmeye başlandığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti: ”Buradaki yetişkin büyük ağaçlar korunarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında yeni açılan ve inşası devam eden 34. Cadde’ye ve Nevit Kodallı Caddesi orta refüjlerine dikilmektedir. Eski adliye binası önündeki yüzölçümü yaklaşık 8 bin metrekare olan bu büyük göbek tamamen boşaltılarak, Mersin'e yakışan modern bir göbek haline getirilecektir. Mersin’in simgesi olan yapılar, bronz heykeller, yeşil alanlar, havuz, ışık ve ses görselleriyle süslenecek olan söz konusu göbek inşasına çok kısa bir süre içerisinde başlanarak hızla tamamlanacak.”

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Karayolları Kavşağı, Okan Merzeci Bulvarı Carrefour Kavşağı, Adnan Menderes Bulvarı Marina Kavşağı ile yine Adnan Menderes Bulvarı Mezitli son kavşağa farklı temalarda çalışmalar yapılacağı bilgisini veren Başkan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “2013 Akdeniz Olimpiyatları kapsamında yapılan stadyuma giden yeni açılan yolda bulunan yaklaşık 500 zeytin ve narenciye ağacı kesilmeden, ağaç sökme makinesi ile sökülerek kaldırım ve refüjlere aktarılacaktır. Ağaç ve çiçek dikme çalışmaları dışında mevcut refüjlerin düzenlenmesi, çim biçme ve budamalar, Tulumba Köprüsü’nün ve alt kısmının düzenlenmesi konularında hızlı bir çalışma başlatılmıştır. Kısacası Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız, 2013 Akdeniz Olimpiyatları’na kadar daha yeşil bir Mersin oluşturmaktır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder