21 Mart 2013 Perşembe

Engelli Yüzücünün Madalyaları Annesine


ANTALYA'da geçirdiği trafik kazasında felç olduktan sonra yüzme sporuyla engelleri aşan 23 yaşındaki Burak Altun, Türkiye şampiyonasında kazandığı 5 madalyayı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 45'inci doğum gününü kutlayacak annesi Ayşe Tomul'a hediye etti.

Yüzücü Burak Altun, 2008 yılında geçirdiği trafik kazası nedeniyle omurilik felci oldu. Kaza öncesinde katıldığı şampiyonalarda 18 madalya kazanan Altun, felç nedeniyle hayatını tekerlekli sandalyede sürdürmeye başladı. Yaklaşık 1.5 yıl süren tedavi döneminde yüzmeye ara veren Burak Altun, sağlığına kavuşunca tekrar yüzmeye başladı.

ENGELİNİ AZMİYLE AŞTI

Yüzme sporundaki başarısı nedeniyle yakınlarından övgü alan Altun, tekerlekli sandalyede geçirdiği hayatındaki engelleri aşmak için şampiyonalara katıldı. Burak Altun, kazadan iki yıl sonra 2010'da katıldığı Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda ikinci oldu. Yüzme sporunda gösterdiği başarıyla kendine güveni artan ve zamanının büyük bölümünü havuz da geçiren Altun, geçen hafta İstanbul'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda yarıştı.

5 MADALYA KAZANDI

Şampiyonaya yaklaşık 1 yıl boyunca hazırlanan ve gününün 4 saatini antrenman yaparak geçiren sporcuya en büyük desteği annesi Ayşe Tomul verdi. Antrenörsüz, annesinin desteği ile havuzda çalışan Burak Altun, şampiyonada 5 ayrı dalda 2 gümüş ve 3 bronz madalya aldı. Ferdi olarak katıldığı şampiyonada, 50 metre kelebek, 100 metre serbest ve 50 metre sırt üstünde ikincilik, 50 metre serbest ile 100 metre kurbağalamada da üçüncülük elde eden şampiyon yüzücü kazandığı 5 madalyayı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde 45'inci doğum gününü kutlayacak annesi Ayşe Tomul'a hediye etti.

ANNEYE 8 MART HEDİYESİ

Yarışmaya annesi ve kendisine maddi manevi destek sağlayan yakını Nevin Tunçlu ile katıldığını aktaran Burak Altun da elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Altun, İstanbul'daki şampiyonada annesi için daha hırslı yarıştığını anlattı. Annesinin hayatında büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Burak Altun, "Hayatımda tutunacağım tek dal olan annem ve yüzme sporu. 8 Mart'ta doğum günü ve kadınlar günü olması nedeniyle madalyalarımı anneme hediye ediyorum" dedi.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Altun, 4 yaşında başladığı yüzme sporunun kendisi için çok önemli olduğunu ve 2008'de geçirdiği trafik kazası sonrası omurilik felci olmasına rağmen yüzmeyi bırakmadığını söyledi. Tekerlekli sandalyede geçirdiği hayatında ayaklarını kullanamasa da eli ve beyni ile büyük başarılara imza atmak istediğini kaydeden Burak Altun, dünya çapındaki bir yarışmada milli takım formasıyla Türk bayrağını dalgalandırmayı hedeflediğini söyledi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ

Her antrenmana oğlu ile giden ve onu antrenmana hazırlayan, şampiyonlarda da yalnız bırakmayarak havuz kenarındaki tezahüratlarıyla destek olan Ayşe Tomul, hayatı boyunca oğluna başarısının devamı için yardım etmeye çalışacağını söyledi. Antalya'da bir sürücü kursunda direksiyon eğitmenliği yapan Tomul, günün 4 saatinin oğlunun antrenmanında geçirdiğini ve onunla hep gurur duyduğunu aktardı. Burak Altun'un babasıyla kısa süre önce boşandığını anlatan Tomul, oğlu şampiyonalarda yarışırken çok heyecanlandığını dile getirdi.

kaynak: bugun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder