21 Mart 2013 Perşembe

Meram Belediyesi'nden park projesi isim yarışması

Meram Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılacak büyük park projesine konulacak isimle ilgili yarışma açıldı. Yarışmaya katılacak adaylar hem parkın tamamı için tek bir isim, hem de üç ayrı bölüm için ayrı ayrı isimlerle yarışmaya katılabilecekler

Yarışmanın amacı Meram'a kazandırılacak, içinde tarihin, kültürün, sanat, bilim ve teknoloji nin buluşacağı üç ayrı bölümden oluşacak parka uygun en güzel ismi bulmak. Bu amaçla parka konulacak ismin yarışmaya katılan adayların önerileri arasından seçilmesi hedefleniyor.

PARKLA İLGİLİ BİLGİ

Sırçalı Medrese Kapısı’ndan girilen parkın en önemli ve birinci bölümünde tarihi mekanlar, yani minyatürler olacak. Buradaki 120 minyatür milletimizin tarihi içerisinde Adriyatik Denizi'nden Çin’e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerinden oluşacak.

Parkın ikinci bölümünde dünyada yaşamış tarih öncesi varlıklar sergilenerek dünyamızın nedenli ilginç canlılara ev sahipliği yaptığı gösterilecektir. Bu alanda 50 adet hareketli dinozor bulunacak. Dinozorların büyüklükleri aynı gerçeklerinde olduğu gibi 3 ila 45 metre, yükseklikleri de 3  ila 12 metre arasında, doğal yaşam alanlarındaki gibi tasvir edilecek. Dinozor bölümü, Avrupa’da müzeler de dahil olmak üzere en büyük alana ve en çok hareketli dinozora sahip olacak prehistorik bir park olacak. Parkın üçüncü ve en eğlenceli bölümünde  ise  masal dünyası yer alacak. Herkesin çocukluğundan beri dinlediği ve hayalinde canlandırdığı masallar ve masal kahramanları görsel olarak sunulacak. Masal ve çizgi film kahramanları bölümü, Türkiye’de daha önce yapılmış ve birbirinin birebir kopyası olan parklardan her yönü ile farklı. Masallar gerçek ortamlarında ve kahramanları gerçek birer şahsiyet gibi en ince detayına kadar yapılacaktır. Masalların bulunduğu bölgede bire bir masal animasyonlarının da seyredileceği elektronik görüntü sistemleri kurulacak, hatta masal anlatan hareketli masal ağaçları olacaktır. Son olarak bu bölümün tam ortasında farklı kotlarda 3 havuz ve bu havuzları birbirlerine bağlayan şelaleler ile  büyük havuzun tam ortasında da Türkiye’de yapılmış en  büyük kadırga, orijinali gibi ahşaptan imal edilerek, orijinali gibi armalandırılacak. Tarihte yapılmış en büyük Osmanlı Kadırgalarından biri örnek alınarak yapılacak eserin içinde ve güvertesinde oturma alanları bulunacaktır. Dolayısıyla bu kadırga ve 3 bölüm halindeki proje; kafeteryalar, restoranlar, satış noktaları ve 700 kişilik amfi tiyatro ile daha önce benzeri olmayan bir park olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder