17 Mart 2013 Pazar

Termal havuzlu hastane

Türkiye'nin içerisinde termal su ve termal tedavi havuzları bulunduran tek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Afyonkarahisar'da hizmete girdi

4’Ü TERMAL 6 HAVUZLU HASTANE
Türkiye’nin ilk termal havuzlu hastanesini muhabirlerle birlikte gezen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 6 havuzlu hastanenin dünyaya örnek olacağını söyledi. Türkiye’de fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri veren kuruluşlarda genellikle ışın tedavisi uygulandığını anlatan Prof. Dr. Solak, AKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ışın tedavisinin yanı sıra tamamlayıcı olarak termal su ile su egzersizi uygulamalarının kullanılacağını kaydetti.

Prof. Dr. Solak, hastane bünyesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon amacıyla 3’ü kadın hastalar olmak üzere 6 havuz bulunduğuna değindi. Prof. Dr. Solak, "Bu havuzlardan 4’ünde şifalı kaplıca suyu var. Ayrıca su içi egzersizinde kullanılmak amacıyla 2 havuzu da normal suyla kullanıma açtık. Amacımız hastalarımızın daha kısa sürede şifa bulması. Egzersiz havuzlarındaki su sıcaklığı 33, termal havuzları ise 42 dereceyle hizmet veriyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder